3. Maria sau Importanţa practicării disciplinelor spirituale [Luca 10.38-42]

Maria sau Importanţa practicării disciplinelor spirituale [Luca 10.38-42]

Maria nu avea aceste probleme. De ce ? Ea stătea în prezenţa Domnului Isus, a Cuvântului Lui Dumnezeu, iar Isus avea Duhul Lui Dumnezeu, Puterea Lui Dumnezeu care aducea liniştea interioară şi pacea sufletească.

Schimbarea în bine porneşte de la decizia de-a-mi face ordine în priorităţi. Pe locul întâi trece refacerea vieţii spirituale. Cum se face ? Petrec timp cu Domnul Isus, citesc Biblia, Îi fac rugăciuni, fac milostenie şi postesc.

Genul de creştin Marta, forţează uneori limitele maşinii (care este trupul) folosind un regim de funcţionare cu motorul supraturat şi fără a o mai alimenta cu combustibil şi totuşi se miră (sincer), cum se face că maşina nu mai funcţionează la parametrii ideali deşi nu au mai alimentat-o de multă vreme ?

Dacă sunt tot stresat pentru că am multe de făcut, iar din acest motiv văd că încep să cedez (observ că îmi ies din fire), trebuie să decid să-mi fac ordine în priorităţi.


De seara îmi fac programul :

  1. culcat devreme pentru a avea parte de-o odihnă suficientă,
  2. trezitul să fie a doua zi de dimineaţă, încât să am timp suficient pentru edificarea spirituală : citirea Cuvântului, rugăciunea etc.

Sunt pus zi de zi în faţa aceloraşi alegeri pe care le-au avut de făcut Adam şi Eva : mă hrănesc din Pomul Vieţii (îmi întreţin vigoarea spirituală) sau consum non-stop din Pomul cunoştinţei binelui şi răului, (fiind interesat în mod special de secţiunea răului) ?

Firea şi duhul sunt fiecare ca un râu care este alimentat din alte pâraie mai mici. Dacă firea începe să producă inundaţii („dă peste”) este clar că am alimentat-o prea tare, aşa că îi restricţionez accesul la apă şi în schimb alimentez mult mai mult duhul, cu tot ce are el nevoie (timp de calitate petrecut cu Isus, Sfânta Scriptură, milostenie, rugăciune, post …).

Şi aşa omul se linişteşte spiritual, nu mai este agitat, are parte de şi astfel devine selectiv având şi puterea de-a spune : NU şi … nu se mai aruncă „cu capul înainte” în tot felul de activităţi creştine.

Dumnezeu să ne ajute să avem parte de Harul Lui atât pentru duh, cât şi pentru suflet şi trup !


STUDII ASEMĂNĂTOARE :