Dumnezeu poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi ! (III) I Marcu 8.31 I Invierea Domnului Isus

Invierea Domnului Isus

Invierea Domnului Isus II. Adresa greşită

În plus femeile L-au căutat pe Domnul Isus la o adresă greşită !

Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu ?” (Luca 24 : 5)

Trebuiau să-L caute … în Cer ! Oare Domnul Isus nu le-a spus dinainte că după trei zile va învia ? Ba da !

Atunci a început să-i înveţe că Fiul omului trebuie să pătimească mult, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoţii cei mai de seamă şi de cărturari, să fie omorât, şi după trei zile să învie …

… care îşi vor bate joc de El, Îl vor bate cu nuiele, Îl vor scuipa şi-L vor omorî ; dar, după trei zile, va învia”. (Marcu 8 : 31, 10 : 34)

Care ar fi o adresă greşită la ora actuală ?

Una ar fi convingerea că prin faptele mele bune îmi plătesc singur preţul pentru păcatele înfăptuite ! Jertfe pe care eu singur mi le imaginez că ar echivala costul păcatelor făcute !

(Dar în Biblie nu avem tarifele păcatelor ! Nu ştim de exemplu cât costă în bani, o minciună cu voie şi cât ar trebui plătit pentru o minciună spusă neştiind toate datele unei probleme) !

O altă adresă la care nu ÎL găsesc pe Domnul Isus, este cea a echilibrării balanţei. Pentru răul făcut cuiva, fac bine altcuiva şi în evidenţa Cerului apar ca fiind curat, fără pată !

O altă adresă este cea a nepăsării. Văd eu la urmă unde duce drumul pe care am mers toată viaţa. Ştiind că Dumnezeu este bun, chiar dacă eu nu fac nimic, va face EL ceva în ultimul moment şi viaţa mea (oricât de urâtă ar fi, oricât de mult rău am făcut altora şi în special Lui Dumnezeu) se va termina având un final fericit !

Sunt oameni care cred că dacă un altul, face ceva pentru cel care a murit (o slujbă specială, o donaţie făcută de membrii familiei etc.), totul va fi bine !


III. Zidul

Apoi mai credea greşit că între ea şi El este o piatră mare (o greutate fizică) care este greu de dat la o parte. Există cu adevărat un zid, dar este spiritual, format din păcatele făcute, nemărturisite, pe care le stocăm în suflet (în interiorul nostru) :

Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!

Căci mâinile vă sunt mânjite de sânge, şi degetele, de nelegiuiri ; buzele voastre spun minciuni, şi limba voastră vorbeşte nelegiuiri”. (Isaia 59 : 1 – 3)

Care este Harul nostru ? Că Dumnezeu ştie ce gândim (ce ne dorim) şi ne vine în ajutor !


STUDII ASEMĂNĂTOARE :