05. CĂMAŞA FĂRĂ BUZUNAR [I Timotei 6.7]

05. CĂMAŞA FĂRĂ BUZUNAR [I Timotei 6.7]

I Podcast I Pasaj Biblic : I Timotei 6 : 7 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 5 Ianuarie 2022 I

În ultima sâmbătă din noiembrie (2019), împreună cu două persoane cunoscute am mers să ne întâlnim cu o persoană care trebuia să predea casa vândută noilor proprietari.

A fost prezentată casa, precum şi amintiri din copilăria lui (el fiind un om în vârstă, plecat în Germania din România din anul 1964). La ieşirea din casă, fostul proprietar a dat cheile casei părinteşti noului proprietar.

Părea a fi foarte trist, iar înainte de-a pleca de la casa părintească (noi ceilalţi rămânând încă puţin de vorbă) ne-a spus că în Germania este un proverb care spune că :

Ultima cămaşă nu are buzunar !

L-am întrebat la ce se referă acest proverb ? Spunea că este vorba de cămaşa cu care este îmbrăcat mortul … care nu poate lua cu el nimic din această lume.


A plecat şi după aceea am realizat oarecum, cât de grea trebuie să-i fi fost despărţirea de casa părintească … deoarece chiar atunci se rupea de trecutul lui.

Apostolul Pavel îi scria lui Timotei că :

„ … noi n-am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea”. (I Timotei 6 : 7)


Şi noi într-o zi vom pleca, fie că vrem fie că nu vrem. Nici noi nu vom putea lua cu noi nimic de pe pământ, în momentul plecării. Dar în Matei 6 : 19 – 21, sunt notate cuvintele spuse de Domnul Isus :

Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii ; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră”.


Apostolii chiar L-au ascultat pe Domnul Isus ! Să ne amintim că la un moment dat, erau împreună apostolii Petru şi Ioan, iar un om care era olog spera să primească ceva de la ei, dar Petru i-a spus omului aflat în nevoie :

Argint şi aur n-am ; dar ce am, îţi dau : în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te şi umblă !” (Fapte 3 : 6)

Este evident că în momentul respectiv nici Ioan nu avea nimic la el, deoarece dacă ar fi avut ceva bani, i-ar fi împrumutat lui Petru, sau pur şi simplu i-ar fi dat ologului banii de care avea nevoie.


Întrebarea este :

Cum să trimit comori în Cer ?

Ştim bine că nu există vreun curier care să poată să ajungă în Cer. Dar ne putem aminti ce i-a spus Domnul Isus tânărului bogat (cuvinte notate în Matei 19 : 21) :

Dacă vrei să fii desăvârşit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer ! Apoi vino şi urmează-Mă”.

De plecat de pe pământ, vom pleca şi noi, dar de luat ceva cu noi în momentul plecării dincolo este clar că nu vom putea lua … dar există posibilitatea de-a trimite dincolo … cât încă suntem pe pământ !

Dumnezeu să ne ajute ca şi în perioada aceasta, să-I facem bucurii Domnului Isus, Celui care a venit pe pământ … bucurându-i pe copiii Lui care se află în nevoi !

Bucuria făcută unui om credincios care trece prin încercări … o vom secera în sufletul nostru atunci, imediat deoarece se va împlini ceea ce scrie în Geneza 27 : 4 „ … să te binecuvânteze sufletul meu …”.

Acestea sunt cuvintele pe care un tată I le -a spus unui copil explicându-i ce să facă pentru a fi binecuvântat !


Fie ca Tatăl Ceresc să se bucure de trăirea fiecăruia dintre noi !


Podcastul poate fi ascultat aici :