Creaţia Lui Dumnezeu şi lumea : inovaţia celui rău 5. Concluzii [Geneza 1.1, 3.1]

Concluzii

Din Căderea în păcat precum şi din Ispitirea Domnului Isus, putem observa care sunt dorinţele, planurile şi obiectivele celui rău precum şi paşii concreţi pe care-i face pentru îndeplinirea ţelurilor lui de :

1. degradare a omului,
2. de trăire iresponsabilă a vieţii lui de credinţă şi
3. de distrugere a creaţiei Lui Dumnezeu : omul care trăieşte după voia Lui Dumnezeu.


Din Ispitirea Domnului Isus, lecţiile care se desprind pentru creştini sunt acestea :

1.Contează foarte mult şi cum îmi obţin pâinea, dar mai ales să nu mănânc când ar trebui să postesc.

Prima ispită este similară cu cea a Evei :

Ia (fură) ceva ce este al Lui Dumnezeu (piatra fiind creată de Dumnezeu) şi foloseşte acel ceva în interesul personal”.


2. Contează să mă închin Lui Dumnezeu, dar să nu uit că şi cel rău caută să-şi mărească numărul de închinători

Şi nu are nicio problemă de moralitate în a încerca să-şi treacă de partea lui mai ales pe copiii Lui Dumnezeu ! Ei bineînţeles că rămân copiii Lui Dumnezeu, celui rău doar i se închină şi i se supun.

Iar pentru a-i câştiga pe cei ce Îi aparţin Lui Dumnezeu, le oferă lucruri, averi, posesiuni … iar cel ce muşcă momeala şi acceptă oferta va vedea ce fel de viaţă este aceea în care ai tot ce ţi-ai dorit (din punct de vedere material) dar nu-L mai ai pe Dumnezeu şi nici nu mai beneficiezi de stările sufleteşti de care are parte un credincios : dragoste, pace, bucurie etc. ci deşi ai tot ce ţi-ai dorit, nu te bucuri de ele din cauza stresului, a nervilor, a apăsărilor sufleteşti etc.


3. Contează să nu Îi forţez mâna Lui Dumnezeu pentru a avea experienţe deosebite cu EL şi să ştiu că de aceste semne ale prezenţei Lui în viaţa mea, voi avea parte atunci când Dumnezeu consideră că este nevoie de ele, nu atunci când le vreau eu !

La oricare ispită, dacă Domnul Isus ar fi cedat, în acel domeniu al vieţii Lui, voia Lui Dumnezeu nu s-ar fi făcut.

În Geneza 3 : 1, scrie că :

Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu … ”. Dar oare azi nu mai este ? Ba da, doar că înşelarea se face la o cu totul altă dimensiune, ea luând o cu totul altă anvergură.

Atunci erau doi locuitori pe întregul pământ (iar ei au trecut de partea celui rău), azi este o lume întreagă (excepţie fiind numai creştinii).

În Apocalipsa 12 : 9 scrie :

Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui”.

Care este rezultatul ? Îl vedem foarte bine în tot ce se petrece pe pământ …


STUDII ASEMĂNĂTOARE :