39 I 2024. CONȘTIENTIZAREA MEA CU PRIVIRE LA PUNCTELE MELE SLABE [Luca 22.31–34 I Matei 26.75]

39 I 2024. CONȘTIENTIZAREA MEA CU PRIVIRE LA PUNCTELE MELE SLABE

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 22 : 31 – 34 I Matei 26 : 75 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 08 Februarie 2024 I

Conștientizarea noastră cu privire la punctele slabe din viața personală, este unul dintre scopurile ispitelor. Când din punct de vedere spiritual avem parte de-o cădere, regretul pentru păcatul înfăptuit ne aduce pocăința și schimbarea în bine, datorită deciziilor de sfințire pe care le luăm imediat după acea cădere.

Practic ispita are și rolul de-a ne conștientiza de faptul că avem puncte slabe. Avem vulnerabilități de care trebuie să scăpăm.

Iar testarea mă aduce cu picioarele pe pământ și mă ajută să înțeleg că nu sunt decât un simplu om, care este dependent atât de Dumnezeu cât și de oamenii în mijlocul cărora trăiesc.

Un astfel de exemplu de conștientizare este în viața lui Petru, care este clar că nu a privit cu toată atenția și responsabilitatea la avertizarea pe care Domnul Isus i-a adus-o la cunoștință.

În Luca 22 : 31 – 34 este scris că :

Domnul a zis : „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta ; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.”

„Doamne”, I-a zis Petru, „cu Tine sunt gata să merg chiar şi în temniţă şi la moarte.” Şi Isus i-a zis : „Petre, îţi spun că nu va cânta astăzi cocoşul, până te vei lepăda de trei ori că nu Mă cunoşti.” ….”.

Viitorul apostol Petru, a căzut la test, dar pocăința de după căderea spirituală l-a readus aproape de Dumnezeu.

În Matei 26 : 75 scrie că (după căderea lui) :

Şi Petru şi-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Isus : „Înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori.” Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar”.

Deci, testul pe care Dumnezeu l-a permis pentru Petru, până la urmă s-a dovedit a avea un rol constructiv, nu distructiv !


Dumnezeu să ne dea Harul de-a avea parte și noi de cuvinte profetice prin care Dumnezeu să ne înștiințeze mai dinainte. Dar să ne ajute Dumnezeu să le și luăm în considerare cu toată responsabilitatea ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :