360 I 2023. TREBUIA SĂ NASCĂ MARIA. EU FAC CE ÎMI CERE DUMNEZEU [Luca 2.1–7 I Psalmul 32.8]

360 I 2023. TREBUIA SĂ NASCĂ MARIA. EU FAC CE ÎMI CERE DUMNEZEU ?

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 2 : 1 – 7 I Psalmul 32 : 8 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 26 Decembrie 2023 I

Nu am decis eu în ce vreme să trăiesc, ci Dumnezeu a hotărât în ce perioadă a istoriei să se desfășoare viața mea. Eu însă pot să aleg cum îmi trăiesc viața conform voii Lui Dumnezeu, chiar acum în ultimele zile din anul 2023.

Maria trebuia să nască dar pentru a ajunge la aceasta a trebuit să accepte să rămână însărcinată în condițiile decise de Dumnezeu.


Eu aleg să trăiesc în condițiile pe care Dumnezeu le-a hotărât pentru mine ?

Eu fac exact ce îmi cere Dumnezeu chiar dacă trec prin situații dificile, iar lucrurile nu stau deloc cum îmi imaginam că vor fi în trăirea mea alături de Dumnezeu ?


Astăzi ne vom aminti de pasajul Biblic din Luca 2 : 1 – 7 unde este notat cum ascultând de autoritatea vremii, (de Cezar), Iosif și Maria au făcut voia Lui Dumnezeu și au ajuns la locul potrivit exact în momentul decis de Dumnezeu.

În Evanghelia după Luca 2 : 1 – 7 scrie că :

În vremea aceea a ieşit o poruncă de la Cezar August să se înscrie toată lumea. Înscrierea aceasta s-a făcut întâia dată pe când era dregător în Siria Quirinius.

Toţi se duceau să se înscrie, fiecare în cetatea lui. Iosif s-a suit şi el din Galileea, din cetatea Nazaret, ca să se ducă în Iudeea, în cetatea lui David, numită Betleem – pentru că era din casa şi din seminţia lui David – să se înscrie împreună cu Maria, logodnica lui, care era însărcinată.

Pe când erau ei acolo, s-a împlinit vremea când trebuia să nască Maria. Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei”.


Este bine să ne amintim de cum a fost în vremea aceea tocmai pentru :

1. a ne analiza cum trăim noi în vremea noastră în relația cu autoritățile,
2. a înțelege că noi creștinii trebuie să ÎL recunoaștem pe Dumnezeu în toate căile noastre și
3. a realiza că în viața de credință nu există întâmplare, ci numai planificare Divină.


Chiar în condițiile de atunci, este foarte probabil că atât pentru Iosif cât și pentru Maria, a fost foarte greu să ÎL recunoască pe Dumnezeu în situațiile prin care tocmai treceau și așa este uneori și în viața noastră !

Dar în final, vom aminti cuvintele profetice pe care le-a auzit David :

Eu – zice Domnul –

  • te voi învăţa
  • şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi,
  • te voi sfătui şi
  • voi avea privirea îndreptată asupra ta”. (Psalmul 32 : 8)

Ce trebuie să fac eu ?

  1. ascult ce mă învață Dumnezeu,
  2. merg pe calea pe care mi-o arată Dumnezeu,
  3. iau seama la sfaturile Lui Dumnezeu știind că EL mă supraveghează tot timpul deoarece îmi vrea binele !

Slavă Lui Dumnezeu pentru Nașterea Domnului Isus, pentru viața și pentru Jertfa Lui și pentru mântuirea pe care mi-a acordat-o și mie ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :