361 I 2023. UNDE ESTE ÎMPĂRATUL [Matei 2.1–6]

361 I 2023. UNDE ESTE ÎMPĂRATUL ?

I Podcast I Pasaj Biblic : Matei 2 : 1 – 6 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 27 Decembrie 2023 I

Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor ?” Irod știa că el este un împărat ilegitim și că ocupă un loc care de drept era al altuia.

Dacă ar fi vrut să elibereze tronul pe care-l deținea pe nedrept și să I-l ofere împăratului legitim al poporului Evreu, ar fi putut afla Cine este împăratul real, nu doar unde poate fi găsit.


Dar să ne reamintim ce s-a întâmplat atunci. În Matei 2 : 1 – 6 scrie că :

După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din răsărit la Ierusalim şi au întrebat :

„Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor ? Fiindcă I-am văzut steaua în răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.”

Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult ; şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el.

A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul.

„În Betleemul din Iudeea”, i-au răspuns ei, „căci iată ce a fost scris prin prorocul : „Şi tu, Betleeme, ţara lui Iuda, nu eşti nicidecum cea mai neînsemnată dintre căpeteniile lui Iuda ; căci din tine va ieşi o Căpetenie, care va fi Păstorul poporului Meu Israel.


Să observăm trei adevăruri care se desprind din acest pasaj Biblic.

  1. Irod știa că este un împărat ilegitim. Și orice om știe în conștiința lui când viața lui nu este în regulă din punct de vedere spiritual.
  2. Irod a poruncit uciderea unor copii nevinovați. Atunci când Dumnezeu îmi arată care este problema mea, eu pot să accept adevărul și să mă pocăiesc sau pot să mă fac că nu văd realitatea și chiar să decid să-mi continui trăirea în păcat și chiar să mă adâncesc mai mult în păcat. Doamne păzește-mă !
  3. Cei chemați să clarifice situația cu privire la Cel despre care știau prea bine că este Împăratul, au spus despre Domnul Isus că de fapt este : o „căpetenie” iar mai apoi i-au explicat lui Irod cum că ar fi vorba de fapt de : un Păstor.

Dar, un creștin când vede că un altul trăiește în păcat, nu trebuie să-l amăgească spunându-i ceva ce să-i îndulcească situația gravă, ci trebuie să-i spună celui în cauză exact ceea ce Duhul Sfânt îi vorbește.


Doamne Isuse, să mă păzești Te rog frumos, ca nu cumva prin tăcerea mea vinovată să aduc pierderea pentru veșnicie a unor oameni în apropierea cărora TU m-ai pus !

Și TE mai rog Doamne Isuse, să-mi dai harul de-a folosi și tonul potrivit dar de-a spune adevărul, chiar dacă lucrul acesta îl va supăra pe cel care îl aude și ajută-mă să devin un câștigător de suflete ! Și ÎȚI mulțumesc frumos încă o dată pentru Întruparea Ta ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :