325 I 2023. LUCRURI PE CARE NU LE ÎNȚELEGE MARTA (ADICĂ OMUL ACTIV) [Luca 10.38–42 I Judecători 6.11-24]

325 I 2023. LUCRURI PE CARE NU LE ÎNȚELEGE MARTA (ADICĂ OMUL ACTIV)

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 10 : 38 – 42 I Judecători 6 : 11 – 24 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 21 Noiembrie 2023 I

Lucrurile pe care Marta nu le înțelege. Care sunt lucrurile pe care Marta nu le înțelege ?

Faptul că prioritatea vieții este întreținerea relației mele personale cu Domnul Isus prin Duhul Sfânt, dar aceasta trebuie să fie urmată în mod obligatoriu obligatoriu și de trecerea la faptele credinței !

Pentru a constata dacă nu cumva și noi suferim de activism religios dar neglijăm relația cu Domnul Isus, cu ajutorul Lui Dumnezeu, vom observa o primă caracteristică a credinciosului (pe care îl vom denumi a fi) de tip Marta.


Un astfel de credincios :
1. are un suflet mare și îl primește în casa lui pe Domnul Isus din toată inima.

Oare nu semănăm și noi cu Marta (a se vedea Luca 10 : 38 – 42) și cu Ghedeon de exemplu (putem citi în Judecători 6 : 11 – 24), care atunci când a venit la el Îngerul Domnului (care voia să stea de vorbă cu el), Ghedeon l-a ținut mai mult pe afară și a stat foarte puțin de vorbă cu EL, trimisul Lui Dumnezeu care a venit la Ghedeon, direct din Cer !


Și eu, am momente în care Domnul Isus a venit la mine și eu știu prea bine lucrul acesta, deoarece mă apucă un dor după EL și știu în mine că orice i-aș spune EL mă ascultă.

Pentru mine aceasta este o realitate, chiar dacă eu nu-Lvăd dar am o puternică conștiență a prezenței Lui. Dar, în același timp, mă uit la câte am de făcut și uneori decid că acum rugăciunea este o pierdere de vreme.

De aceea nici nu pot să îmi permit să stau pur și simplu pe genunchi și să vorbesc cu Domnul Isus sau doar să ÎL ascult, deoarece deși îmi doresc foarte mult lucrul acesta, totuși pe de altă parte sunt constient că dacă aleg să stau cu Isus, nu voi avea timp suficient pentru a rezolva ceea ce mi-am propus să fac … pentru El !

Și din punctul meu de vedere, poate că am dreptate. Doar că eu nu realizez, că eu sunt doar unul dintre cei opt miliarde de locuitori de pe planetă, în timp ce EL este Unicul !


Și faptul că Domnul Isus a venit la mine (vorbind din punctul de vedere omenesc, bineînțeles) este de fapt un mare har pe care mi-l acordă.

De fapt nu eu ÎI fac un favor că mă opresc poate pentru o oră dimineața din munca (care oricum nu se mai termină niciodată), pentru a sta de vorbă cu EL, ci Domnul Isus îmi acordă o oră din viața Lui ceea ce este extraordinar !

De ce ? Deoarece EL este Stăpânul Universului, iar o oră din viața Lui costă cât nu pot strânge eu bani dacă ar fi să-L plătesc pentru a sta cu mine, chiar dacă aș lucra toata viața mea !

De aceea trebuie să învăț bine acest adevăr : cine este EL și cine sunt eu ? EL este Stăpânul Universului în timp ce eu sunt doar unul din opt miliarde de pe pământ !


Și să mă ajute Dumnezeu, ca de fiecare dată când Domnul (adică Stăpânul) Isus mă cheamă la rugăciue, să las tot și să ÎL ascult. Deoarece EL mă atrage spre rugăciune știind ce va urma în viața mea și vrea să îmi dea puterea de care eu am nevoie ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :