320 I 2023. SECUNDELE DE ATENȚIE SAU PĂSTRAREA CALMULUI [1 Ioan 4.4 I Eclesiastul 10.4 I Luca 21.36]

320 I 2023. SECUNDELE DE ATENȚIE SAU PĂSTRAREA CALMULUI

I Podcast I Pasaje Biblice : I Ioan 4 : 4 I Eclesiastul 10 : 4 I Luca 21 : 36 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 16 Noiembrie 2023 I

În viață vor exista momente în care vei fi provocat fără ca tu să ai vreo vină. Cum poți să-ți păstrezi calmul și să stai la locul tău fără a fi influențat de furtuna din afara ta ?

Având în vedere faptul că aceste ispitiri, de obicei îl au ca sursă pe cel rău, fie direct fie indirect. Pot înfrânge orice atac doar veghind pentru a fi tot timpul plin de Duhul Sfânt !

În I Ioan 4 : 4 scrie :

Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu ; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume”.

În Eclesiastul 10 : 4 scrie că atunci :

Când izbucneşte împotriva ta mânia celui ce stăpâneşte, nu-ţi părăsi locul, căci sângele rece te păzeşte de mari păcate”.


În studiul anterior s-a vorbit despre aprinderea de mânie și reamintim că mânia este un sinonim al sângelui înfierbântat, care la fel ca orice lichid fierbinte, se „dilată” iar urmările pot fi de necontrolat.

  • Dar de unde să obțin sângele rece, adică să-mi păstrez calmul când temperatura emoțională este crescută ?
  • Ce sau Cine mă poate liniști atunci când simt că mă aprind ?
  • Există o protecție față de stările de mânie ?

Înțeleptul Solomon a notat această observație :

sângele rece te păzeşte de mari păcate”.

Referindu-se la cel care este atacat de mânia, Solomon a spus : „nu-ţi părăsi locul”, (în ebr. maqom : „un loc în picioare”), împăratul referindu-se în mod literal, la rămânerea în picioare pe același loc, ceea ce înseamnă atât să stai fizic în același loc dar și să nu-ți părăsești locul în care te afli din punct de vedere spiritual.

Pentru a sta în Christos în acele secunde ale atacului dușman, am nevoie de rugăciune ca mod de viață, ca regulă de trăire nu ca excepție. Iar dacă eu ascult de Duhul Sfânt, gatanta voi avea protecția asigurată !

În Luca 21 : 36 sunt notate cuvintele Domnului Isus :

Vegheaţi, dar, în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.”


Pentru rugăciune în greacă este folosit deomai (adică : „cer, implor”) și se referă la : „a simți o nevoie presantă din cauza lipsei”.

Un creștin care trăiește în prezența Lui Dumnezeu își va vedea constant lipsa de putere și va căuta tot timpul Fața Lui Dumnezeu, oridecâte ori pe zi, Duhul Sfânt îi va cere să ÎL roage pe Dumnezeu.

Și de obicei va fi o rugăciune foarte scurtă, dar puterea Duhului Sfânt, va coborî peste el !

Aceasta înseamnă a veghea, adică a fi foarte atent la îndemnurile Duhului Sfânt și a face exact ce spune Duhul Sfânt imediat când EL îmi vorbește !

Dacă voi face acest lucru voi avea acel sânge rece, voi putea sta calm, voi putea să nu îmi părăsesc locul în momentul unui atac al celui rău.


Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos, Harul ascultării sfinte ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :