310 I 2023. ADEVĂRURI PROFUNDE SAU TIMPUL PETRECUT CU DUMNEZEU [2 Împărați 4.1-7 I Mica 3.8 I Faptele Apostolilor 6.4]

310 I 2023. ADEVĂRURI PROFUNDE SAU TIMPUL PETRECUT CU DUMNEZEU

I Podcast I Pasaje Biblice : II Împărați 4 : 1 – 7 I Mica 3 : 8 I Faptele Apostolilor 6 : 4 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 6 Noiembrie 2023 I

Înţelegerea adevărurilor profunde. Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu doar vom aminti cât este de important timpul petrecut cu Dumnezeu, deoarece la fel cum cu o mașină poți circula numai cu cât combustibil ai pus în ea tot așa este și cu puterea spirituală a creștinului.

Pot trăi eficient din punct de vedere spiritual, în funcție de câtă putere spirituală am acumulat în timpul petrecut în prezența Lui Dumnezeu.

Umplerea cu Duhul Sfânt este asemenea turnării untdelemnului văduvei despre care scrie în II Împărați 4 : 1 – 7. Puterea de la Dumnezeu curge încet, dar dacă este și timp suficient petrecut în rugăciune, lucrul acesta se va observa.

Referindu-se în context la falșii profeți, proorocul Mica a scris :

Dar eu sunt

  • plin de putere,
  • plin de Duhul Domnului, sunt
  • plin de cunoştinţa dreptăţii şi de vlagă,

ca să fac cunoscut lui Iacov nelegiuirea lui, şi lui Israel, păcatul lui”. (Mica 3 : 8)


Mai întâi este izolarea (primirea puterii prin rugăciune) și apoi urmează ieșirea / umblarea în lume, iar umblarea spirituală se poate face în funcție de plinătatea de Duh sau de slăbiciunea spirituală a credinciosului respectiv.

Și apostolii au avut acest nou tipar de viață care s-a format încă dinainte de Ziua Cincizecimii. După stăruința în rugăciune :

  1. mergeau între oameni afară,
  2. veneau în Biserică pentru alimentare cu putere iar mai apoi
  3. ieșeau tot printre oameni. Așa se înaintează spiritual (a se vedea Faptele Apostolilor 4 : 23 – 31).

Unde citim noi în Evanghelii să scrie că s-ar fi rugat ucenicii ? Că au vrut să învețe o rugăciune este altceva, dar să și facă ce au învățat teoretic era (și este și la ora actuală) cu totul altceva.

Dar rugăciunea Tatăl Nostru ei o știau din memorie, de aceea a și rămas scrisă. L-au rugat pe Isus să îi învețe. El le-a cerut să se roage (de exemplu în Grădina Ghetsimani), dar de avut o viaţă de rugăciune … au avut doar după Înălțarea Domnului la Cer.


Adevărul este că mai ales după o pierdere repetată sau după necazuri ne apropim de Dumnezeu ! Pentru ucenici a contat lepădarea și părăsirea Domnului Isus și apoi faptul că timp de trei zile au rămas fără Isus care a fost ca o pregătire pentru Înălțarea Domnului Isus la Cer care a dus la rămânerea fără Isus.

În Faptele Apostolilor însă scrie că se rugau și asemenea Anei, stăruiau în rugăciune (Faptele Apostolilor 6 : 4).

Apostolii erau oameni transformați, nu mai erau doar apostoli de exterior (doar cu activismul ce avea rezultate chiar dacă mai erau și înfrângeri, a se vedea Luca 10 : 17 și Matei 17 : 16 și v. 19), ci apostolii după Ziua Cincizecimii aveau și trăirea ascunsă, din interior (a se vedea Matei 6 : 1 – 18), deja știau din experiență că fără Isus nu pot să facă nimic! Dar cu Isus puteau să facă totul !


Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos harul de-a fi consecvent în practicarea disciplinelor spirituale ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :