206 I 2023. AI FOST SIGILAT CU DUHUL SFÂNT [Matei 27.62–66 I Faptele Apostolilor 2.38–40]

206 I 2023. AI FOST SIGILAT CU DUHUL SFÂNT ?

I Podcast I Pasaje Biblice : Matei 27 : 62 – 66 I Faptele Apostolilor 2 : 38 – 40 I Faptele Apostolilor 1 : 8 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 25 Iulie 2023 I

Reamintim faptul că verbul „a pecetlui” este folosit de cincisprezece ori în Noul Testament, iar primul pasaj în care se scrie despre sigilare este pasajul din Matei 27 : 62 – 66, în care este consemnată pecetluirea mormântului în care a fost pus Trupul Domnului Isus.

Dacă încă nu ai fost sigilat cu Duhul Sfânt trebuie să știi că în mormântul nesigilat putea intri și ieși oricine iar el nu putea să facă nimic … fiind doar un mormânt.

Dar din momentul sigilării mormântului, altcineva s-a ocupat de el iar același mormânt a primit o altă atenție, având un cu totul alt statut, un alt respect și beneficia de o pază suplimentară deoarece în el era pus Trupul Domnului Isus și în plus mormântul avea pus pe el un sigiliu.

Iar cel care l-a sigilat s-a ocupat și de asigurarea garanției că nimeni nu va rupe acel sigiliu și chiar nu exista nimeni pe pământ care să poată să rupă sigiliul Cezarului.


Cu atât mai mult nimeni nu se va atinge de cel sigilat de Însuși Dumnezeu cu Duhul Sfânt ! Din momentul pecetluirii creștinului cu sigiliul Duhului Sfânt (adică din momentul botezului în Duhul Sfânt) creștinul respectiv beneficiază de un alt statut din punct de vedere spiritual.

Nu doar că primește o putere (a se vedea Faptele Apostolilor 1 : 8) care poate fi completată constant, ci el va beneficia și de Roada dar și de darurile Duhului Sfânt deoarece în el a venit Duhul Sfânt care este o Persoană !

Iar creștinii care sunt botezați de Domnul în Duhul Sfânt știu ce spunem aici … deoarece au avut experiențe deosebite în care au avut parte nu numai de ajutorul supranatural al Lui Dumnezeu ci au văzut și judecățile de care au avut parte răuvoitorii deși ei creștinii nu numai că nu le-au dorit dar nici nu le-au cerut răul celor care le-au făcut rău !


Vom încheia notând faptul că nu este destul să mergi la notar pentru cumpărarea unei locuințe de exemplu, iar acolo să te înțelegi cu vânzătorul și să-i oferi suma cerută iar notarul să scrie un act pe care să-l și semneze toate părțile implicate.

Nu este destul dacă se fac doar aceste formalități (care însă sunt strict necesare) deoarece trebuie să fie făcută și autentificarea contractului respectiv iar pentru aceasta se aplică sigiliul notarului care garantează veridicitatea documentului.

Fără imprimarea sigiliului (adică fără a avea pe el amprenta sigilară) contractul respectiv nu va avea valoare juridică deși în el este scris un adevăr și din punct de vedere moral înțelegerea între părți a fost perfectată …

Conform vesetelor din Faptele Apostolilor 2 : 38 – 40, mântuirea constă din pocăință, botez în apă și botez în Duhul Sfânt.

Sunt doar trei pași pe care dacă-i fac pot să ajung în Cer dar dacă nu fac decât doi pași … chiar dacă m-am apropiat de locul în care vreau să ajung este evident că de țintă mă mai desparte un singur pas pe care numai eu pot decide dacă-l fac sau dacă nu vreau să-l parcurg !

Absența creștinilor din viața Bisericii este tot mai prezentă … o cauză fiind tocmai lipsa de putere spirituală !


Doamne ajută și Doamne Isuse dă-le Te rugăm izbândă celor care tot amână cererea botezului în Duhul Sfânt !


Podcastul poate fi ascultat aici :