147 I 2024. SAREA PĂMÂNTULUI SAU PREȚUL PLĂTIT PENTRU A DA GUST [Matei 5.13 I Faptele Apostolilor 5.12, 17-21 și 38-39] 26 Mai 2024

147 I 2024. SAREA PĂMÂNTULUI SAU PREȚUL PLĂTIT PENTRU A DA GUST

I Podcast I Pasaje Biblice : Matei 5 : 13 I Faptele Apostolilor 5 : 12 și v. 38 – 39 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 26 Mai 2024 I

Sarea pământului sau Prețul plătit pentru a da gust lumii. În mâncare, sarea care este pusă, dă gustul ei prin dizolvare, prin distrugerea ei.

La fel este și creștinul, pentru a da gust, pentru a influența sau a-i transforma pe cei din jurul lui, are un preț de plătit.


Ucenicilor Lui, Domnul Isus le-a spus :

Voi sunteţi sarea pământului”. (Matei 5 : 13)


Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu, să ne amintim prin ce probleme au avut ucenicii de trecut, la puțin timp după Înălțarea Domnului Isus la Cer.


În Faptele Apostolilor 5 : 38 – 39, sunt notate cuvintele pe care Gamaliel, le-a adresat conducerii religioase care le făcea probleme apostolilor Domnului Isus :

Şi acum eu vă spun : „Nu mai necăjiţi pe oamenii aceştia, şi lăsaţi-i în pace ! Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici ; dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. Să nu vă pomeniţi că luptaţi împotriva lui Dumnezeu.” …”.

Apostolii erau necăjiți, iar clerul din vremea lor nu-i lăsa în pace, ci au ajuns chiar și să fie închiși în închisoare.


Din ce motiv ?

Din cauză că :

Prin mâinile apostolilor se făceau multe semne şi minuni în norod”. (Faptele Apostolilor 5 : 12)


Pe de-o parte, ca om al Lui Dumnezeu te consumi, deoarece predicarea Evangheliei între oamenii necredincioși, cere o trăire strictă cu Dumnezeu !

Și ai un preț de plătit pentru a avea ungerea Duhului Sfânt.

Iar, pe altă parte, poți avea probleme în special din cauza celor care au doar forma de evlavie, dar nu au evlavia !

Dar ceea ce contează cel mai mult este ca Prezența Lui Dumnezeu să se manifeste în viața ta ! Iar faptul că, Dumnezeu este de partea ta, va face ca să nu mai conteze cine și câți) vor fi împotriva ta !

Dacă și tu ești sare, nu te mira dacă te consumi pe zi ce trece ! Să te binecuvânteze Dumnezeu cu prezența Lui și EL să-ți asculte rugăciunile ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :