135 I 2024. LA CREDINȚĂ SE AJUNGE ȘI PRIN VEDEREA URMATĂ DE AUZIRE [Exodul 3.1–4] 14 Mai 2024

135 I 2024. LA CREDINȚĂ SE AJUNGE ȘI PRIN VEDEREA URMATĂ DE AUZIRE

I Podcast I Pasaj Biblic : Exodul 3 : 1 – 4 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 14 Mai 2024 I

La credința mântuitoare se ajunge și prin vederea unei intervenții Divine, care este urmată de auzirea Cuvântului Lui Dumnezeu.


Reamintim aici faptul că Dumnezeu este Cel care decide cum aduce pe cineva la credința în Domnul Isus. Iar Duhul Sfânt, din multele oportunități pe care le are, poate alege să folosească cel puțin trei metode :

1. auzirea și vedere sau invers vederea și mai apoi auzirea Cuvântului Lui Dumnezeu,
2. auzirea Cuvântului Lui Christos și
3. vederea a ceva supranatural.


Să observăm și astăzi un exemplu în care vederea se împletește cu auzirea iar rezultatul este producerea credinței mântuitoare.

În cartea Exodul 3 : 1 – 4 scrie că :

Moise păştea turma socrului său, Ietro, preotul Madianului. Odată a mânat turma până dincolo de pustiu şi a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb.

Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieşea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat ; şi iată că rugul era tot un foc, şi rugul nu se mistuia deloc.

Moise a zis : „Am să mă întorc să văd ce este această vedenie minunată şi pentru ce nu se mistuie rugul.” Domnul a văzut că el se întoarce să vadă ; şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis : „Moise ! Moise !” El a răspuns : „Iată-mă !” … ”.


Era o zi de lucru obișnuită, dar totul s-a schimbat definitiv pentru Moise din momentul în care Dumnezeu a decis să intervină în viața lui.

Pentru a produce în Moise credința mântuitoare, Dumnezeu a decis ca el mai întâi să vadă ceva (ce i-a captat atenția) și anume un rug (un tufiș) care luase foc dar ardea fără a se mistui, (fără a se distruge prin ardere, fără a se transforma în cenușă) și abia mai apoi i-a vorbit iar Moise a fost transformat total.


Să dea Dumnezeu, să avem parte de Harul mântuirii celor pentru care ÎL rugăm pe Dumnezeu, iar această minune a nașterii din nou să se producă la cât mai mulți ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :