117 I 2024. SAMSON SAU POTENȚIALUL IROSIT [2 Petru 1.3 I 2 Petru 1.21] 26 Aprilie 2024

117 I 2024. SAMSON SAU POTENȚIALUL IROSIT !

I Podcast I Pasaje Biblice : II Petru 1 : 3 I II Petru 1 : 21 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 26 Aprilie 2024 I

Samson sau Potențialul irosit. Samson a fost omul căruia Dumnezeu i-a oferit un potențial foarte mare, pe care însă el l-a irosit în cea mai mare măsură. Dar, ce pot spune însă eu despre mine ?


Potențialul este definit ca fiind ceva :

Care are în sine toate condițiile esențiale pentru realizare, care există ca posibilitate … ”. (DEX, 2009)

De exemplu, dacă am o nucă, o pot mânca și voi considera că mi-a fost de folos puțin. Dar aceeași nucă dacă o voi planta în pământ, poate să devină un pom, de care cei din jur să se bucure zeci de ani.

Nuca mâncată înseamnă potențial irosit.


Fiecare creștin este conștient de faptul că, se află pe acest pământ cu o misiune clară din partea Lui Dumnezeu. Având în el și cu el tot ce are nevoie pentru îndeplinirea voii Lui Dumnezeu.


Apostolul Petru a scris despre Domnul Isus că :

Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui … ”. (II Petru 1 : 3)

Dar, o durere a oamenilor Lui Dumnezeu, este să constate cât potențial se irosește zilnic în rândurile copiilor Lui Dumnezeu !


Amintindu-ne de Samson, probabil că suntem convinși de faptul că, a trăit mai puțin decât ar fi vrut Dumnezeu să trăiască.

Dacă nu ar fi avut căderea descrisă în Judecători 16 (unde reamintim scrie despre Samson și Dalila), altfel ar fi fost parcursul vieții omului Lui Dumnezeu !


În această perioadă, ne vom aminti de Jertfa de pe cruce a Domnului Isus, de moartea și Învierea Lui și de tot ce a făcut EL pentru noi.

Dar eu, am conștiința curată că fac tot ceea ce Domnul Isus vrea să realizeze prin mine ?


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a ști și de-a face voia TA ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :