Ziua 3 (11 iulie 2013) : Drumul refugiaţilor, Un seceriş spiritual se desăvârşeşte în Europa !

Ziua a III-aÎn Europa un mare seceriş se pregăteşte! Peste un milion de refugiaţi locuiesc în Grecia, o naţiune cu o populaţie de aproximativ 11 milioane. Mulţi vin din ţări predominant musulmane care nu permit libertatea în închinare. Departe de ţările lor natale şi adesea dezamăgiţi de un islam care ameninţă şi distruge, mulţi dintre ei devin foarte interesaţi de Scriptură.
În iulie 2012, un grup de credincioşi au călătorit în Atena pentru a-i ajuta pe aceşti refugiaţi şi cu vorba, şi cu fapta. Aceştia au muncit împreună cu bisericile locale – distribuind mâncare şi pachete pentru igienă împreună cu literatură creştină şi Biblii în diferite limbi. De asemenea, au împărţit carduri micro SD de 2 GB pentru telefoane mobile. Aceste carduri SD conţineau filmul „Isus” în şase limbi, o Biblie audio, cântări creştine şi mărturii ale oamenilor care spuneau despre modul în care L-au cunoscut pe Isus.

Mulţi refugiaţi au telefoane mobile. Aceasta înseamnă că folosesc şi căşti – în acest mod nu vor mai avea grijă de faptul că vor fi văzuţi de către alţii citind Biblia. Telefonul este luat de refugiaţi în călătoria lor prin Europa Centrală.

Motive de rugăciune :

* Rugaţi-vă pentru miile de musulmani de pe Strada Refugiaţilor. Strigaţi către Dumnezeu ca aceştia să găsească adevărata Viaţă. (Ioan 14 : 6 „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa …”) .
* Rugaţi-vă ca toţi creştinii din jurul Străzii de Refugiaţi să poată oferi acestora dragoste, respect şi ajutor (Matei 25 : 35: „… Am fost străin …”).
* Rugaţi-vă pentru musulmanii refugiaţi care ajung să Îl cunoască pe Isus, ca aceştia să devină discipoli care cu bucurie să îşi trăiască viaţa în credinţă şi să poată vesti şi altor musulmani despre cum poate fi trăită viaţa în Isus (Ioan 13 : 35 „… voi sunteţi ucenicii Mei …”).