Ziua 4 (12 iulie 2013) : Foame după Adevăr – Copiii din Algeria

Ziua IVLa picioarele unui munte masiv dintr-un sat izolat din Kabylie, o regiune nordică a Algeriei, a crescut un băiat micuţpe nume Iosif. În fiecare zi a învăţat la şcoală despre islam şi a studiat Coranul în arabă. Chiar şi după ce tatăl lui s-a încrezut în Isus, Iosif nu a auzit prea multe despre Domnul. Tatăl lui trebuia să lucreze foarte mult şi nu avea timp ca să îi spună lui Iosif istorioare din Biblie.

Gândurile lui Iosif erau foarte confuze : la şcoală era învăţat despre islam, dar acasă tatăl lui îi spunea despre Dumnezeul din Biblie. Aşa că Iosif era chinuit de dorinţa de a şti care dintre aceste două căi era calea bună, calea care Îl va conduce spre Dumnezeul cel Viu !

Când oportunitatea bate la uşă

Într-o vară, o biserică din apropiere – aflată la 50 km distanţă – a organizat o tabără pentru copii. Iosif dorea foarte mult să participe, dar tabăra era destinată copiilor din biserică, dar Iosif nu aparţinea de acea biserică. I s-a spus că nu poate să participe. Dar cu o zi înainte de începerea taberei, unul din cei ce munceau pentru tabără a simţit că trebuie până la urmă să îi facă loc şi lui Iosif ! Iosif era încântat ! Iosif se bucura de fiecare amănunt în zilele în care a participat în tabără, dar în adâncul inimii era încă întrebarea: care dintre cele două căi este calea dreaptă ? În ultima zi de tabără, muncitorul care l-a invitat şi pe Iosif a început să discute cu acesta. În sfârşit Iosif avea oportunitatea de a adresa întrebarea care îl frământa şi de a arăta interesul său mare pentru cunoaşterea adevărului.

Prin acea conversaţie, Iosif a învăţat despre dragostea lui Dumnezeu şi despre mesajul lui Isus, care ne cheamă să ne căim de păcatele noastre şi să Îl urmăm. Când a fost întrebat dacă vrea să creadă în Isus ca Salvator personal şi să Îl urmeze, Iosif a răspuns : „Da” şi s-a rugat împreună cu ajutorul său.

Motive de rugăciune :
* Rugaţi-vă pentru copiii din Kabylie şi din Algeria pentru ca aceştia să aibă o oportunitate de a auzi despre Isus. Luca 18 : 16
* Rugaţi-vă pentru copiii care cred în Domnul Isus Hristos. Rugaţi-vă pentru o credinţă tot mai mare şi pentru ca aceştia să aibă curajul să le spună altora despre Isus. Marcu 9 : 36
* Rugaţi-vă ca Dumnezeu să protejeze creştinii din Algeria care sunt persecutaţi. Matei 5 : 10