Ziua 2 (10 iulie) Provocări în lumea musulmană

ghid-rugaciune-2013-300x2331Ai făcut vreodată o măreaţă promisiune de Anul Nou – şi apoi nu ai reuşit să o respecţi ? În anii 1800, o chemare puternică se auzea în campusurile colegiilor şi conferinţele studenţilor : „Generaţia aceasta  reprezintă evanghelizarea lumii !” În anii 1900, se striga similar : „O biserică pentru fiecare popor şi o Scriptură pentru fiecare persoană până în anul 2000 şi mai departe !

Totuşi, în ciuda insistenţei enorme, Marea Trimitere nu era terminată în anii 1900 – şi nici până în anul 2000. Cercetătorii au estimat că în 1900, în jur de 900 de milioane de oameni nu aveau acces la Scriptură, la Isus şi creştinism. Până în anul 2000, acel număr s-a dublat la 1.8 miliarde. Astăzi există peste 2 miliarde de astfel de oameni, dintre care cei mai mulţi sunt musulmani.  Aducând Vestea Bună a Evangheliei într-o lume care nu vrea asta, în faţa unui Inamic care e ostil, reprezintă o provocare. Cum putem în mod realist să înfruntăm această provocare ? Trebuie să ne pregătim – nu pentru provocarea de a face o promisiune, ci pentru provocarea de a o ţine.

Există o serie de factori-cheie :

  • Fii parte dintr-o echipă. Greg Livingstone, fondatorul Frontiers, mi-a spus odată: „Ar trebui să ne îngrijorăm mai puţin de zona în care vom merge, şi mai mult de persoanele cu care vom merge”. Un vechi proverb african spune : „Dacă vrei să mergi rapid – mergi singur. Dacă vrei să mergi departe, mergi împreună cu altul.”
  •  Perseverează în credinţă, speranţă şi dragoste : Astăzi tu te rogi împreună cu o enormă echipă pentru lumea musulmană. Şi această lume nu va fi evanghelizată fără rugăciune semnificativă. Dar rugăciunea trebuie făcută cu credinţă, speranţă şi dragoste pentru bărbaţii, femeile şi copiii din lumea musulmană care sunt iubiţi de Dumnezeu. Greg Livingstone spunea că el se roagă pentru ca 5% din lumea musulmană să vină la Hristos. De ce 5%? „Dumnezeu mi-a dat credinţă pentru 5%, aşa că eu am să mă rog şi să acţionez în acest fel până când asta se va întâmpla”. 

* Motive de rugăciune :

* Rugaţi-vă pentru echipele care lucrează în lumea musulmană, pentru dragoste între fraţi pentru că „Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii” (Ioan 13:35) şi „dragostea desăvârşită izgoneşte frica” (1 Ioan 4 : 18).
* Rugaţi-vă pentru harul lui Dumnezeu ca să lucreze în situaţiile dificile şi pentru ca „ochii să poată vedea şi urechile să poată auzi” planurile Domnului. (1 Corinteni 2 : 9 – 16)

Puteţi citi mai mult pe www.stiricrestine.ro