Ziua 29 (6 august 2013) : Ai primit un mesaj. Generația M(obilă)

Ziua 29Potrivit Raportului de Mobilitate Ericsson, numărul total al abonamentelor mobile din Orientul Mijlociu a depăşit 990 de milioane în 2012. Orientul Mijlociu are una dintre cele mai mari rate de penetrare a telefoanelor mobile din lume. Aproximativ 40 % dintre acele telefoane sunt smartphone-uri (arabianbusiness.com).

Conform unui panou iranian de cercetare online (numit Chimigi, care înseamnă “care-i treaba?” în limba farsi), 58 % dintre iranieni utilizează Facebook, în ciuda blocajelor şi cenzurii (thenextweb.com). Aproape 25 de milioane de clienţi saudiţi de mobile din Arabia Saudită, Bahrain şi Kuweit pot accesa acum Wikipedia gratuit – cu zero comisioane de date.

Iordania se va concentra mai mult pe publicitatea mobilă decât pe orice altă formă de publicitate din ţară. Serviciul mesageriei WhatsApp, care numără aproape zece milioane de mesaje zilnic, este disponibil în limba arabă (abcnews.go.com). Aşa este viaţa în lumea noastră incredibil de ciudată.

Dacă ştirile sunt despre Israel, anunţând acţiune militară pe Twitter sau pe aplicaţii smart phone pentru studenţii musulmani, este clar că lumea devine din ce în ce mai mobilă. Unele statistici foarte interesante sugerează că mulţi tineri din Africa nu vor învăţa niciodată să folosească un calculator, dar vor face aproape orice pentru a intra în posesia unui telefon mobil şi îl vor folosi până se va strica. Şi în timp ce majoritatea acestei utilizări este scrierea de mesaje între prieteni, o mulţime de informaţii sunt, de asemenea, împărtăşite ca niciodată.

Utilizatorul obişnuit al Facebook-ului va petrece cu siguranţă câtova timp conversând, dar va petrece, de asemenea, o mare parte din timp urmărind linkurile distribuite de către prietenii săi. Aşa că unele organizaţii creştine au încercat metode variate de evanghelizare a Generaţiei M(obile).

Ideea este să înceapă discuţii şi să implice musulmanii în dialog semnificativ care va duce la o mărturie personală sau cel puţin la iniţiativa de rugăciune când se ridică nevoile. Deşi nimeni nu crede că utilizarea tehnologiei înlocuieşte contactul personal, studiile indică faptul că sămânţa este depusă, iar pământul solid este desţelenit prin eforturi mobile, în special prin mass-media socială.

Motive de rugăciune :

Rugaţi-vă pentru creştini ca să poată intra în contact cu musulmani prin sisteme mobile şi să semene sămânţa Evangheliei! Relaţiile de prietenie de lungă durată sunt necesare pentru a trece dincolo de nivelul de contact şi a evangheliza musulmanii cu mesajul de credinţă, speranţă şi iubire al lui Cristos. “ … rugăciunea mea este ca ei să fie salvaţi” (Romani 10 : 1; 1 Timotei 2 : 1 – 6). Rugaţi-vă în privinţa rolului vostru !