Ziua 25 (2 august 2013) : Arte marțiale oculte în Banten, Indonezia

Ziua 25Ați văzut vreodată oameni care merg pe cărbuni sau care se lovesc cu cuțite sau obiecte ascuțite și totuși nu se rănesc? Despre aceasta este vorba în Debus. Este o artă, dar și o artă marțială, o demonstrație a puterii. Ritualurile Debus sunt uneori efectuate la nunți sau alte celebrări. Se crede că Dumnezeu va da aceste puteri doar celor care sunt puri. Aceste tehnici sunt foarte caracteristice oamenilor din Banten, Indonezia. Cu greu se găsește o persoană în Banten care să nu fi experimentat acest tip de artă.
Ce semnificații are un nume ?

Banten are câteva semnificații. Banten este numele celei mai tinere provincii din Indonezia, întemeiată în anul 2000 și este locul în care locuiesc 9 milioane de oameni (la vest de Insula Java). Banten este și numele sultanatului stabilit în anul 1526 prin luptătorii musulmani care au folosit puterea magiei care provenea de la faimosul Sultanat javanez, Demak. Termenul Banten denotă și unul dintre cele mai vechi porturi din Indonezia, cunoscut odată pentru comerțul de mirodenii, cu mult timp înainte ca Jakarta să devină faimoasă. În Vechiul Banten se pot vizita încă ruinele portului, palatul și farul – minaret al unei moschei.

Banten mai reprezintă și un grup de oameni din provincia Banten, iar la aceștia nu s-a ajuns cu Evanghelia !

În afară de practicile oculte menționate mai sus, Banten este și casa fanatismului islamist. Mulți provin din grupurile fanatice din școlile religioase din Banten. Foarte puțini creștini locuiesc în zonele izolate din Banten. Tot în provincia Banten, dar în zonele mai mari din Jakarta, se găsesc de fapt foarte mulți creștini, dar cu toate acestea puțini credincioși și biserici caută în mod activ să evanghelizeze provincia Banten. Recent, oamenii din Banten au arătat un oarecare interes față de Evanghelie și există câteva uși deschise prin programe educaționale și de dezvoltare.

Debus este o artă, dar și o artă marțială, o demonstrație a puterii. Ritualurile Debus sunt uneori efectuate la nunți sau alte celebrări. Se crede că Dumnezeu va da aceste puteri doar celor care sunt puri

Motive de rugăciune :

* Rugați-vă pentru poporul Banten, pentru eliberarea de legăturile oculte și religioase și pentru ca aceștia să fie deschiși Evangheliei (Ioan 8 : 32 „veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi”).
* Rugați-vă pentru Creștini, să își îndrepte atenția cu dragoste spre Banten, și să slujească oamenilor în sfințenie.
* Rugați-vă pentru noi muncitori care să fie chemați să trăiască, să slujească și să fie mărturie în Banten. (Luca 10 : 2 „Şi le-a zis: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi, dar, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Său”).