Ziua 24 (1 august 2013) : Ce este legea Sharia ? O aplicație modernă.

Ziua 24Legea Sharia este un cod legal, politic, teologic și miliar ; este un sistem ce a apărut după profetul Mohamed. Este „calea” pentru milioane de musulmani. Legea strictă Sharia este implementată în 35 de țări și este mai puțin extinsă în alte națiuni musulmane. Este introdusă ca sistem „duel” în anumite săli de judecată în diferite țări din Vest, în special atunci când vine vorba de probleme legate de familiile de musulmani. Majoritatea musulmanilor practicanți nu știu prea multe despre legea Sharia, în afara regulilor religioase de bază (rugăciune, post, milostenie).

Aplicarea legii Sharia

Sharia conține categorii și subiecte ale legii islamice. Acestea includ închinarea islamică, relațiile familiale, moștenirea, comerțul, legea proprietății, legea ivilă, legea criminalității, administrație, taxe, constituție, relații internaționale, război și etică și alte subcategorii. Este, pe scurt, o completă cale de viață.

Bineînțeles că milioane de musulmani din lume nu urmează multele aspecte ale legii Sharia (despre care nici nu prea cunosc multe). Deși este baza sistemului legal și politic pentru musulmani, Sharia este de fapt aplicată în situații diferite în lume. Principalele surse ale legii Sharia sunt Coranul și Sunnah. Dar la fel ca orice alt sistem legal, sistemul Sharia este deschis interpretării și este dezbătut de musulmanii intelectuali din lume.

Pe de o parte, vedem exemple extreme de aplicare a sistemului Sharia în țări precum Afganistanul. Pe de altă parte, musulmanii cu carte nu sunt de acord cu aspectele dure ale acestei legi spunând că nu poate să rămână implementată în lumea noastră globalizată. Unii lideri musulmani predică un sistem strict de Sharia, totuși cei mai mulți musulmani se tem de aceasta și nu doresc să trăiască după acest model.

Cum ar trebui să răspundă creștinii ?

Nu reacționați doar în fața rapoartelor de știri. Uneori permitem ca percepția falsă și lipsa de înțelegere să formeze o atitudine greșită și o lipsă de compasiune față de poporul musulman. Noi trebuie să ne căim de asemenea atitudini greșite, de apatie și ostilitate față de musulmani. Noi ar trebui să recunoaștem că Duhul Sfânt mișcă inimile musulmanilor și dă națiunilor o foame pentru înțelegerea creștinismului adevărat. Domnul lucrează în rândul musulmanilor prin mărturii ale creștinilor și prin revelații directe. Așa că haideți să ne rugăm zilnic ca musulmanii să accepte Evanghelia lui Isus Hristos.

Motive de rugăciune :

*Rugați-vă pentru creștini ca să se informeze în legătură cu implicațiile legii Sharia.
*Rugați-vă ca bisericile să-și informeze membrii în legătură cu ceea ce cred musulmanii. *Rugați-vă pentru toți cei persecutați din cauza acestei legi.