Ziua 23 (31 Iulie 2013) : Refugiați persecutați în cea mai mare tabără din lume.

Ziua 23Ha rajo dhigin !—„Niciodată nu te da bătut !
Vântul din deșertul arid amenință corturile a mii de refugiați din tabăra Dadaab a UNHCR, Kenya (UNHCR / United Nations High Commission for Refugees / Înalta Delegație a Națiunilor Unite pentru Refugiați = Organizație internațională pentru protecția refugiaților).

Khadija a căutat refugiu acolo, împreună cu jumătate de milion de oameni din Somalia. După 20 de ani de suferință constantă din cauza războiului civil, Khadija și-a luat copiii și a fugit. Nu a ajuns departe. La fel ca alții, și ea, acum o refugiată, a fost repartizată în această tabără. Nu se puteau întoarce acasă unde războiul încă răcnește, și nici nu puteau merge mai departe de vreme ce puține sunt țările care i-ar primi cu brațele deschise. Tabăra Dadaab este cea mai mare tabără de refugiați a UNHCR. O întreagă generație s-a născut și a crescut în Dadaab cunoscând doar viața grea de refugiat.

Securitatea este o mare problemă în această tabără. Militanții Al-Shabaab caută din răsputeri să inspire frica și să facă viața un iad celor din tabără. Femeile sunt violate, băieții sunt forțați de mici să se alăture grupării Al-Shabaab și să lupte pentru ea, cei de la UN care ajută în tabără ajung să fie răpiți, mașinile sunt bombardate și există o constantă lipsă de aproape orice lucru necesar.

Nimeni nu ar putea să îi protejeze. Pe ici, pe colo poți găsi creștini în rândul somalezilor din tabără ; Khadija este una dintre ei. Dar nu este ușor. Mulți dintre prietenii ei creștini au fost omorâți de Al-Shabaab. Acești militanți taie pur și simplu gâtul oricărui om pe care îl văd cu o Biblie sau care este prins că participă la o întâlnire religioasă. De îndată ce au părăsit tabăra Dadaab, Khadija și copiii ei au fost pe cont propriu. Au ajuns în sfârșit în Nairobi.

Cerem ca Dumnezeu să intervină pentru Somalia. Fie ca pacea Lui să aline această națiune aflată în suferință. Ne rugăm să vină vremea când mii de somalezi își vor încredința viețile în mâinile iubitoare ale Domnului Isus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru !

Motive de rugăciune :

* Rugați-vă pentru deschidere față de Evanghelie și pentru integrarea creștinilor în bisericile care cresc la număr și pentru pace în Somalia.
* Rugați-vă pentru ucenici și creștere spirituală în rândul creștinilor ; doar acei ce stau fermi în credință sunt în stare să facă față presiunii persecuțiilor și izolării.
* Rugați-vă pentru lucrarea evanghelistică în persoanele de contact, dar și prin intermediul radio, al literaturii și al internetului.
Ha rajo dhigin!—“Niciodată nu te da bătut!