Ziua 22 (30 iulie 2013): Bun venit; ospitalitatea deschide inimile!

Ziua 22

Jack s-a refugiat. Un frate îl informase că va fi otrăvit. Tatăl lui Jack – un cleric musulman – a aflat că fiul său de 17 ani devenise urmaş al lui Isus. Câţiva ani mai târziu, Jack a ajuns în Canada pentru a-şi continua studiile teologice. Singurătatea cruntă şi durerea de a fi nou-venit fără familie într-o ţară străină l-a urmărit.

Războiul, conflict etnic, persecuţia religioasă, dezastrele naturale şi tânjirea după libertate, precum şi oportunitatea sunt doar câteva dintre motivele pentru care oamenii se dezrădăcinează şi vin în America de Nord.

Cum o duc aceşti nou-veniţi, nepregătiţi, într-o ţară străină, unde nu sunt adesea bineveniţi ? În 2008, un centru de nou-veniţi (la care Jack ajută) a fost deschis în Canada. Ideea a fost pur şi simplu pentru a primi musulmani şi a acorda asistenţă practică în noua lor ţară. Prieteniile au fost uitate pe măsură ce nou-veniţii au primit ajutor în construirea de adăposturi, de îngrijire a copilului, de meditaţii, teme sau pentru a învăţa limba engleză.

Astăzi, avalanşa de copii pentru noi mame, taberele de fotbal pentru băieţi şi fete, precum şi festivalurile comunitare pentru întreaga familie nu sunt decât o parte dintre multele lucruri pe care centrul le face pentru a primi nou-veniţii. Relaţii de la inimă la inimă sunt făcute în timp ce musulmanii se ataşează de noii lor prieteni creştini. Unii dintre ei au devenit deja urmaşi ai lui Isa Al-Masih (Isus, Mesia). Alţii sunt pe drumul spre Prinţul Păcii.

Sămânţa Evangheliei este plantată, echipa internaţională evanghelizându-i. San era în pregătire pentru a deveni un cleric musulman. La vârsta de douăzeci şi doi de ani a devenit un urmaş al lui Isus. Mama sa l-a considerat mort. L-a îngropat.

Astăzi, San este membru al echipei internaţionale care lucrează cu nou-veniţii. Mulţi dintre oamenii pe care San îi întâlneşte la centru sunt din ţara sa natală. Mama sa, încă locuind în Africa, este acum mândră că fiul său ajută oamenii să supravieţuiască într-o ţară străină şi necunoscută

Motive de rugăciune :

* Musulmanii care s-au dezrădăcinat vin de obicei nepregătiţi pentru a face faţă noii limbi, culturi, naţiuni. Rugaţi-vă ca creştinii maturi să se apropie de ei şi să le fie prieteni şi familie nouă.
* Rugaţi-vă ca Dumnezeu să călăuzească credincioşii pentru a întâlni oameni ai păcii (Luca 10), iar în schimb să fie instrumente pentru a-i introduce pe musulmani Prinţului păcii.
* Mulţi musulmani din America de Nord sunt şocaţi când un apusean îi salută cu : Bună ! Încă este nevoie doar de un : Bună ! …  pentru a stabili o relaţie de prietenie de lungă durată.

Încearcă !