Ziua 21 (29 iulie 2013): Înţelegând musulmanii din Republica Centrală Africană (RCA)

Ziua 21Fosta colonie franceză Ubangi-Shari a devenit Republica Centrală Africană după independenţa din 1960. După trei decenii agitate sub o conducere greşită a “subguvernelor militare”, în 1993 a fost instaurat un guvern civil. După cum şi numele indică, Republica Centrală Africană este o ţară situată în centrul Africii, cu o clima variată şi un relief foarte frumos, de la pădurile din regiunea sub sahariană în nord.

Deşi RCA are multe resurse naturale incluzând diamante, aur, uraniu şi lemn, încă rămâne una dintre cele mai sărace naţiuni din întreaga lume. Suferă din cauză că nu are ieşire la mare şi este destul de izolată în centrul Africii. Lucrul acesta a condus la o dependenţă semnificativă faţă de ţările vecine şi un cost
ridicat de trai. Problemele politice şi gestionarea incorectă au condus la multe proteste şi tensiune politică în anii recenţi.

Investiţia islamului în RCA

Dificultăţile economice actuale se dovedesc a fi o sursă de creştere a islamului în RCA. Întreprinderile sunt deţinute de imigranţi musulmani arabi, libanezi, senegalezi, cetăţeni ai statului Mali şi Chadians. Mai multe ţări arabe îşi multiplică în mod deschis darurile şi investiţiile lor în RCA cu scopul de a încuraja
proclamarea islamului.

Rungasii, un trib de musulmani care trăiesc în nord (cu o populaţie de 37.000) sunt foarte izolaţi de creştinism şi încă nu s-a ajuns la ei cu Evanghelia. RCA are, de asemenea, o populaţie mare de imigranţi arabi care nu au auzit Evanghelia până acum. Asta doar ca să numim câţiva dintre ei. În ciuda avansării islamului în RCA, Dumnezeu a lucrat, de asemenea. Recent, un musulman din tribul fulani cu o mare influenţă, care a şi făcut deja două pelerinaje la Mecca, s-a întors la Isus şi îşi menţine mărturia lui creştină în ciuda presiunii imense pe care o întâmpină. Este semnificativ să spunem că întoarcerea lui a avut loc în timpul Ramadanului.

Motive de rugăciune :

* Mulţumim lui Dumnezeu pentru pacea relativă care există în ţară, în ciuda diferitelor tensiuni sociale şi economice. Rugaţi-vă ca pacea să continue.
* Rugaţi-vă pentru că creştinii să aibă succes în afaceri şi să rămână credincioşi Domnului în acelaşi timp. Mulţi oameni sunt atraşi la islam din cauza prosperităţii musulmanilor (Proverbe 13 : 7).
* Rugaţi-vă pentru programe de instruire care să ajute creştinii să înveţe cum să propovăduiască Evanghelia musulmanilor (Romani 10 : 15)