Ziua 20 (28 iulie 2013): Teama de militanţii extremişti, Zona Chitral din Pakistan

Ziua 20Un Eldorado pentru lingvişti – aşa este numită regiunea Chitral, o vale muntoasă din nord-vestul Pakistanului. Aproape 20 de limbi sunt vorbite acolo ; khowar, sau „limba lui kho”, este limba cea mai vorbită cu aproape 300,000 de vorbitori. Chitral este aşezat între vârfurile înalte Hindu Kush şi Hindu Raj. În timpul iernii, drumurile sunt blocate din cauza zăpezii foarte mari. Mulţi şi-au pierdut vieţile încercând să străbată zăpada, dar mai apoi a fost construit un tunel care face valea mai accesibilă.

Dacă veţi reuşi să faceţi o călătorie acolo, veţi fi răsplătiţi prin cunoaşterea unor oameni foarte prietenoşi, cunoscuţi ca iubitori de pace. În timp ce anumite regiuni din Pakistan au fost conduse de militanţii extremişti, această zonă a fost scutită timp de mai mulţi ani de asemenea teroare. Dar cu toate acestea, lucrurile par a se schimba puţin în această regiune şi există deja o anumită frică prezentă.

Solidaritate

Într-o aşa dură parte din lume nu este de mirare că oamenii sunt săraci şi fără un loc de muncă. Unii bărbaţi trăiesc şi muncesc în statele bogate în petrol din Gold. De cele mai multe ori, bărbatul este responsabil pentru mama lui, bunica lui, soţia, cumnatele, nepoţii şi nepoatele lui. Bărbaţii trimit bani acasă pentru a-şi ajuta familiile. Suportul reciproc este esenţial pentru supravieţuire. Zona este extrem de frumoasă, dar şi grea.

Oare sunt acolo câţiva urmaşi ai lui Isus? Nu ar fi oare posibil pentru Dumnezeu să construiască şi acolo o biserică? Cuvântul Lui nu a fost încă tradus în limba khowar. Este o mare nevoie de rugăciune pentru Valea Chitral.

Motive de rugăciune :

* Rugaţi-vă pentru vise şi viziuni prin care Isus să fie descoperit. (Faptele Apostolilor 2:17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise !”)
* Protecţia zonei împotriva atacurilor militanţilor extremişti (Psalmul 121:1-2 „Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul.”)
* Traducerea Scripturii în limba khowar.
* Mai mulţi localnici şi credincioşi expatriaţi să dorească să lucreze în Chitral (Ioan 3 : 34 „Căci Acela pe care L-a trimis Dumnezeu vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură.”)