Ziua 10 (18 iulie 2013) : Damasc, Siria … Oraşul scăldat în sânge

Ziua 10Era anul 1974. Eu sunt din Elveţia. Soţia mea este din Pakistan. Ne-am întâlnit în Beirut. Eram într-un tur în care vizitam locurile biblice din vechime în Iordania, Liban şi Siria. Eram în Damasc când a început coşmarul. Fiecare bucăţică de pământ era scăldată în sânge şi strigă : “Cât timp ? Cât mai este ?

Cu patru ani în urmă, am împărtăşit asta cu un frate sirian. El a crezut că ţinea de trecut, şi la fel am crezut şi eu. Până la urmă, Damascul este cel mai vechi oraş locuit din lume. A suferit nesfârşite invazii care au adus groază peste oraş. Nu am crezut niciodată că acest coşmar era o prevestire a viitorului. Estimările la final de 2012 spun că peste 40 000 de oameni au fost ucişi în ultimele proteste. Ieri, ne-am întâlnit din nou. Agenţia de misiune cu care el lucrează l-a ales să mobilizeze oameni la rugăciune pentru ţara lui care sângerează. Mi-a amintit de coşmarul pe care l-am avut în urmă cu 40 de ani. De asemenea, mi-a spus că mii de creştini au fost ţinta măcelurilor organizate în mod intenţionat de către grupuri ca Luptătorii libertăţii, Wahabbis, Al-Qaida şi alţii din afară.

În acelaşi timp, tatăl lui, care păstoreşte o biserică din centrul Damascului, refuză să-şi părăsească oile, şi în mod uimitor Dumnezeu face un lucru nou. Creştinii sunt şocaţi văzând cum bisericile se umplu de străini musulmani! Femei musulmane, acoperite din cap până-n picioare, cu copiii după ele, şi bărbaţi care vin la Isus cu sutele. Cât de ironic faptul că Siria, care a intervenit în treburile vecinilor din Liban, chiar instigând asasinarea liderilor lor, printre care şi creştinii, culege acum roadele a ceea ce a semănat. Cu adevărat Dumnezeu zguduie această naţiune.

Va exista vreodată un sfârşit al acestui război care continuă de atât timp, în Orientul Mijlociu ? Isus este Prinţul Păcii. Atât timp cât oamenii Îl resping pe El, pacea nu va exista.

Bineînţeles, Dumnezeu nu este responsabil pentru haosul creat de om. Dar El ştie cum să scoată ceva bun din ceva rău. Puteam vedea lucrul acesta în Siria, astăzi.

Motive de rugăciune :

* Rugaţi-vă pentru pace, libertate religioasă şi conducători drepţi.
* Pentru creştinii care aleg să rămână, să fie ocrotiţi şi folosiţi într-un mod măreţ în mărturia lor faţă de vecinii lor şocaţi care caută un nou mod de viaţă.
* Pentru creştinii din afară, să susţină în rugăciune cât şi în mod practic pe cei care suferă în Siria şi de altfel şi pe toţi cei care au devenit acum refugiaţi. (Matei 25 : 40 : “ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei”).