93 I 2023. ALUNGAREA DEMONILOR [Marcu 16.17–20 I Matei 8.31]

93 I 2023. ALUNGAREA DEMONILOR

I Podcast I Pasaje Biblice : Marcu 16 : 17 – 20 I Matei 8 : 31 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 3 Aprilie 2023 I

Domnul Isus a accentuat clar faptul că alungarea demonilor este primul semn prin care Dumnezeu confirmă autoritatea spirituală a unui om al Lui Dumnezeu … care crede cu adevărat în EL.

În Marcu 16 : 17 – 20 sunt scrise cuvintele Domnului Isus care a evidențiat câteva aspecte care definesc autoritatea spirituală de care beneficiază credinciosul :

Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede :

  1. în Numele Meu vor scoate draci ;
  2. vor vorbi în limbi noi ;
  3. vor lua în mână şerpi ; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma ;
  4. îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi.”

Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu. Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni.

Domnul lucra împreună cu ei şi întărea Cuvântul prin semnele care-l însoţeau. Amin.)”.


Lista de mai sus nu conține lucruri obișnuite pe care un om le poate face prin capacitatea lui cum ar fi : rugăciunea, citirea Bibliei, postul etc., ci faptul că există o autentificarea Divină a lucrării oamenilor Lui Dumnezeu.


Domnul Isus întărește Cuvântul prin semne, adică EL confirmă că este Evanghelia este Cuvântul Lui.


Pentru alungarea demonilor se folosește o expresie cât se poate de greșită și anume : „eliberarea demonică” deoarece scoaterea de demoni este o eliberare Divină, nu una demonică (făcută de Cel rău).


Adevărul este foarte simplu și nu ne vom pierde în detalii. Creștinul care ÎL crede pe Domnul Isus pe Cuvânt va beneficia de darurile Duhului Sfânt iar prin omul respectiv :

  1. se fac eliberări Divine,
  2. creștinul va vorbi în alte limbi prin Duhul Sfânt,
  3. credinciosul care crede în Domnul Isus va beneficia de protecția supranaturală a Lui Dumnezeu și
  4. vor exista și vindecări fizice !

Acestea sunt realități experimentate constant, deoarece pentru un creștin supranaturalul este ceva natural ! Orice creștin adevărat va avea parte de toate aceste patru aspecte în viața lui de credință !


Câteva observații despre alungarea demonilor

În primul rând, în Marcu 16 : 17, Domnul Isus a folosit cuvânt drac (gr. daimónion) care este diminutivul lui demon (daímōn) și literal se traduce cu „micul demon”. Acest cuvânt descrie exact care este raportul dintre Domnul Isus și spiritele rele sau îngerii căzuți care și-au pierdut autoritatea.


În al doilea rânddemon mic” („drac” în traducerea Cornilescu) este cuvântul folosit de peste șaizeci de ori în Noul Testament pe când „demon” este un termen folosit o singură dată (în Matei 8 : 31).

Această amintire repetată a diminutivului arată că prezența lor este una mult mai acentuată decât realizăm noi.

Dar oare au dispărut acum ?

Ei sunt tot activi, numai că din cauza lipsei noastre de discernământ nu se mai vorbește despre ei și constatăm că nici oamenii de azi nu realizează în câte domenii sunt activități demonice și este clar că oamenii din vremea Domnului Isus cunoșteau mult mai bine acest aspect al vieții …


În al treilea rând, cuvântul „demon mic” arată care este raportul de forță dintre el și Dumnezeu (dar față de om un demon este o persoană foarte rea) dar care la porunca : „în Numele Domnului Isus” este alungat, este scos, este dat afară cu putere, imediat !


Doamne Isuse, fă-mă conștient și pe mine de domeniile din viața mea în care există influența demonică și dă-mi harul de-a-mi folosi autoritatea pe care TU mi-ai dat-o ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :