89 I 2024. ATUNCI CÂND UN CREȘTIN NU POATE ÎNVINGE ÎNTUNERICUL [ Luca 9.46–47 I Proverbe 11.14] 29 Martie 2024

89 I 2024. ATUNCI CÂND UN CREȘTIN NU POATE ÎNVINGE ÎNTUNERICUL

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 9 : 46 – 47 I Proverbe 11 : 14 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 29 Martie 2024 I

Atunci când un creștin nu poate învinge întunericul. Când credinciosul sincer ori nu poate învinge ori chiar este înfrânt în lupta cu puterile întunericului (care i-au atacat viața), el trebuie să vadă unde a greșit în relația lui cu Dumnezeu.

Acolo este problema lui cea mai mare ! Ce păcat nemărturisit are, sau ce are de îndreptat în viața lui pentru ca Dumnezeu să fie iarăși de partea lui !

Goliat din I Samuel 17, este o reprezentare a Celui Rău, (cum s-a mai afirmat și în unele dintre studiile anterioare).

Dar noi nu avem de luptat împotriva unui om (a „cărnii și sângelui” cum scrie în Efeseni 6 : 12), ci avem de luptat împotriva duhurilor Celui Rău.

În Luca 9 : 46 – 47 scrie că ucenicilor :

„ … le-a venit în gând să ştie cine dintre ei ar fi cel mai mare. Isus le-a cunoscut gândul inimii … ”.

Același gând a venit la toți ucenicii deodată.

Iar aceste duhuri necurate pot acționa printr-un gând foarte logic, care le vine în minte mai multor persoane în același timp.


Iar ei pot fi de bună credință, atunci când se unesc pentru a lua o decizie legitimă, care este pentru binele întregului popor (a se vedea I Samuel 8 : 1 – 9).

Și poate fac lucrul acesta, gândindu-se că în Proverbe 11 : 14 este scris clar că : „biruinţa vine prin marele număr de sfetnici”.


Aparent totul sună bine … dar de fapt, totul poate să vină direct de la Cel Rău.

Iar pe vremea lui Samuel, atacul i-a avut ca țintă pe oamenii în vârstă, care sunt oameni influenți iar de ei, conform Biblie (a se vedea I Petru 5 : 5) tinerii trebuie să asculte.

Doar că, etalonul nu este omul care doar are o anumită vârstă, ci contează extrem de mult ca el să fie în primul rând, credincios.

Să aibă o foarte bună călăuzire a Duhului Sfânt, pentru ca, atunci când îi vine un gând în minte sau în inimă, să știe care este sursa acelui gând :

  1. vine de la Dumnezeu,
  2. este un gând al lui, sau
  3. este un gând care vine de la Cel Rău.

Dar ceea ce este foarte frumos în situația descrisă în I Samuel capitolul 17, constă în faptul că, poporului Evreu, Dumnezeu i-a adus rezolvarea printr-un tânăr (a se vedea I Samuel 17 : 55).

Poate tocmai pentru a le arăta celor din Poporul Israel, că deciziile se iau împreună, deoarece contează foarte mult unitatea unei națiuni, Biserici sau familii, în care și copiii și tinerii și oamenii în vârstă, sunt uniți.


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul ca toată viața mea să detectez imediat, atunci când Cel Rău vine în viața mea cu gândurile lui necurate, oricât ar fi ele de logice și să acționez conform voiei TALE.

Și ajută-mă ca toată viața mea, să caut unitatea celor printre care trăiesc ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :