88 I 2024. SĂ BEAU PAHARUL AMAR AL ALEGERILOR MELE GREȘITE [1 Samuel 17.1-2] 28 Martie 2024

88 I 2024. SĂ BEAU PAHARUL AMAR AL ALEGERILOR MELE GREȘITE

I Podcast I Pasaj Biblic : I Samuel 17 : 1 – 2 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 28 Martie 2024 I

Să beau paharul amar al urmărilor alegerilor mele greșite, ca sorbind amarul, pe viitor să nu mai fac așa ceva.

Înțelept este omul care învață din greșeli și care își bea și paharul amar al urmărilor alegerilor lui greșite. El are șansa ca pe viitor să nu mai repete greșelile din trecut, dar doar dacă învață din greșelile pe care le-a făcut.

Dacă nu învăț lecția de prima dată, Dumnezeu care este și un Mare Învățător mi-o va mai preda odată și încă o dată … Exact de câte ori va fi nevoie ca să învăț să nu mai aleg de unul singur fără a-L întreba pe Dumnezeu atunci când trebuie să ia decizii în viața mea.

În situația descrisă în I Samuel 17, poporul Evreu a ajuns și din cauză că în trecutul nu foarte îndepărtat au decis să-l îndepărteze pe Dumnezeu, în momentul în care nu au mai vrut să fie conduși ca țară prin proorocul Samuel, care era omul Lui Dumnezeu.

În I Samuel 17 : 1 – 2 scrie că :

Filistenii şi-au strâns oştile ca să facă război şi s-au adunat la Soco, o cetate a lui Iuda ; au tăbărât între Soco şi Azeca, la Efes-Damim.
Saul şi bărbaţii lui Israel s-au strâns şi ei ; au tăbărât în valea Terebinţilor şi s-au aşezat în linie de bătaie împotriva filistenilor”.

Saul și armata lui Israel, aveau de luptat cu dușmanii care le-au atacat țara și care au provocat lupta. Războiul respectiv, nu a fost din inițiativa poporului Lui Dumnezeu, dar poporul Israel trebuia să-și apere țara.

Doar că era poate pentru prima dată când armata poporului Evreu a avut parte de un război neconvențional la care nu s-au așteptat. Așa că s-au trezit intrați într-o situație de viață din care nici nu puteau ieși, dar pe care nici nu o puteau rezolva.

Așa au constatat că au greșit, atunci când au crezut că dacă doar copie lumea, nu vor mai avea probleme. Aveau un împărat ca toate neamurile așa cum și-au dorit (a se vedea I Samuel 8 : 5), iar modelul lumesc deja era bine implantat în poporul Lui Dumnezeu.

Dar au ajuns să constate că și lumea are probleme și că soluția nu este să aduci lumea în casa ta, ci atunci când ai anumite probleme, trebuie să-L cauți pe Dumnezeu și să-L rogi pe EL să îți spună care este rezolvarea.


Doamne Isuse, ajută-mă ca exact așa să fac și eu ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :