87 I 2024. SĂ FIM ȘI NOI ÎN RÂND CU LUMEA [1 Samuel 8.1-9] 27 Martie 2024

87 I 2024. SĂ FIM ȘI NOI ÎN RÂND CU LUMEA !

I Podcast I Pasaj Biblic : I Samuel 8 : 1 – 9 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 27 Martie 2024 I

Să fim și noi în rând cu lumea sau Plata facturii alegerilor greșite. Dacă vreau să înțeleg de ce trec prin problemele pe care le am azi, trebuie să văd ce alegeri greșite am făcut ieri.

În I Samuel 8 : 1 – 9 scrie că atunci :

Când a îmbătrânit Samuel, a pus pe fiii săi judecători peste Israel. Fiul său întâi născut se numea Ioel, şi al doilea Abia ; ei erau judecători la Beer-Şeba.

Fiii lui Samuel n-au călcat pe urmele lui ; ci se dădeau la lăcomie, luau mită şi călcau dreptatea. Toţi bătrânii lui Israel s-au strâns şi au venit la Samuel, la Rama.

Ei au zis : „Iată că tu eşti bătrân, şi copiii tăi nu calcă pe urmele tale ; acum pune un împărat peste noi să ne judece, cum au toate neamurile.”

Samuel n-a văzut cu plăcere faptul că ziceau : „Dă-ne un împărat ca să ne judece.” Şi Samuel s-a rugat Domnului.

Domnul a zis lui Samuel : „Ascultă glasul poporului în tot ce-ţi va spune ; căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine Mă leapădă, ca să nu mai domnesc peste ei.

Ei se poartă cu tine cum s-au purtat întotdeauna, de când i-am scos din Egipt până în ziua de astăzi ; M-au părăsit şi au slujit altor dumnezei. Ascultă-le glasul deci ; dar înştiinţează-i şi fă-le cunoscut dreptul împăratului care va domni peste ei.”


Proorocul Samuel a făcut ce i se cerea, iar Saul a ajuns împărat. Și treptat, în timp s-a ajuns la situația descrisă în I Samuel 17, unde este notată o întâmplare din viața poporului Israel, care la momentul respectiv era blocat într-o situație fără ieșire, deși avea împărat la fel ca toate neamurile pe care le luaseră ca etalon.


Aceasta era situația la zi în momentul în care ar fi trebuit să fie lupta cu Goliat.


Dar în această stare de fapt au ajuns din cauză că în trecutul nu foarte îndepărtat au decis să-l îndepărteze pe Dumnezeu în momentul în care nu au mai vrut să fie conduși ca țară prin proorocul Samuel, care era omul Lui Dumnezeu.


Ce trebuie să rețin ? Etalonul meu nu este lumea, ci Dumnezeu care îmi vorbește prin Cuvântul Lui, care este voia Lui.


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a învăța Cuvântul Tău, de-a-mi potrivi viața după voia TA și de-a nu lua decizii care nu vin din TINE ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :