64 I 2024. ȘI EU MĂ CRED A FI MAI TARE DECÂT SUNT [Evrei 4.13 I Luca 22.31–34]

64 I 2024. ȘI EU MĂ CRED A FI MAI TARE DECÂT SUNT ?

I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 4 : 13 I Luca 22 : 31 – 34 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 04 Martie 2024 I

Și eu cred despre mine că sunt mai tare decât sunt ? La cuvintele pe care Domnul Isus i le-a spus lui Petru, viitorul apostol a reacționat politicos, considerând că el se cunoaște mai bine decât ÎL știa Domnul Isus.

Și chiar această foarte bună părere despre sine l-a costat pe Petru, deoarece nu a privit cu maximă atenție această avertizare Divină.

Având în vedere că în perioada aceasta studiem despre faptul că pentru Dumnezeu absolul totul este descoperit (a se vedea Evrei 4 : 13), trebuie ca azi să mă întreb :

Oare nu cumva și eu mă cred a fi mai tare decât sunt în realitate ?


Dar să reamintim pasajul Biblic la care s-a făcut referire. În Luca 22 : 31 – 34 scrie că :

Domnul a zis : „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta ; şi, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.”

„Doamne”, I-a zis Petru, „cu Tine sunt gata să merg chiar şi în temniţă şi la moarte.” Şi Isus i-a zis : „Petre, îţi spun că nu va cânta astăzi cocoşul, până te vei lepăda de trei ori că nu Mă cunoşti.” …”.


Interesant este faptul că nici Petru și nici ceilalți apostoli nu au pus la îndoială afirmația Domnului Isus, care le-a spus că … Satana a vorbit cu el.

Dar, ce trebuie subliniat este și faptul că ucenicii nici măcar nu au fost curioși să afle cum este posibil așa ceva și cum a decurs de fapt o astfel de conversație !

Sau poate unii dintre noi s-ar fi supărat și I-ar fi reproșat Domnului Isus, faptul că, ȘI-a dat acceptul ca să trecem printr-o mare problemă.


Dar, noi știm că la scurtă vreme după aceea, s-a adeverit cuvântul profetic spus de Domnul Isus, iar Petru s-a lepădat de Domnul Isus !

Poate o greșeală a lui Petru (dar și a celorlați apostoli) a fost că nu au cerut măcar să afle ce se înțelege prin „cernere”.

Adică în ce consta această cernere, pentru a ști la ce să se aștepte și să afle prin ce urmau să treacă. Cel puțin teoretic, ar fi putut să fie mai atenți la reacția lor.


În final pot doar să mă întreb :

  • Mie, îmi mai vorbește Domnul Isus în mod profetic ?
  • Și dacă Dumnezeu îmi vorbește prin Duhul Sfânt, eu iau în seamă avertizările Divine ?
  • Sau mă cred și eu a fi mai tare decât sunt și consider că eu mă cunosc mai bine și mie nu mi se poate întâmpla așa ceva, cum a spus Domnul ?

Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos Harul de-a avea parte de-o călăuzire foarte bună din punct de vedere spiritual și ajută-mă să am despre mine o părere conformă cu nivelul meu de creștere, nici mai mică dar nici mai mare. Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :