59 I 2023. PRIN CREDINȚĂ ÎNAINTEAZĂ LUCRUL LUI DUMNEZEU [1 Timotei 1.3-6 I 1 Samuel 17.24–27]

59 I 2023. PRIN CREDINȚĂ ÎNAINTEAZĂ LUCRUL LUI DUMNEZEU

I Podcast I Pasaje Biblice : I Timotei 1 : 3 – 6 I I Samuel 17 : 24 – 27 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 28 Februarie 2023 I

Un al zecelea beneficiu al trăirii prin credință este faptul că lucrarea spirituală avansează prin credință dar stagnează sau dă înapoi … din cauza preocupărilor egoiste ale copiilor Lui Dumnezeu, care își văd de-ale lor în loc să lupte pentru Dumnezeu !

Lui Timotei, apostolul Pavel i-a scris :

După cum te-am rugat, la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca

  1. să porunceşti unora să nu înveţe pe alţii altă învăţătură şi
  2. să nu se ţină de basme şi
  3. de înşirări de neamuri fără sfârşit,

care dau naştere mai mult la certuri de vorbe decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credinţă, aşa fac şi acum.

Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută. Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit şi s-au apucat de flecării”. (I Timotei 1 : 3 – 6)


În Efes erau credincioși care își pierdeau vremea cu :

  1. o învățătură străină,
  2. trăirea într-o lume imaginară (basme, imaginații) sau cum se spune acum : în „lumea virtuală” și
  3. se preocupau cu genealogiile (cu gradul de înrudire) în loc să facă ce aveau de făcut și lucrarea Lui Dumnezeu să poată să avanseze iar Biserica să crească și numeric dar și din punct de vedere spiritual.

Este ca și cum o Biserică în loc să se ocupe de câștigarea sufletelor pierdute din localitatea lor se ocupă cu lucruri fără valoare care îi duc la neînțelegeri între ei. Iar în acest timp, oamenii din preajma lor mor și ajung în locul de pedeapsă pentru veșnicie !


Se poate așa ceva ?

Da ! Se poate ca noi să ne pierdem vremea cu nimicuri și să nu facem exact ceea ce Domnul Isus ne-a spus : să mergem … în toată lumea și să câștigăm sufletele pentru Christos ! Iar în acest fel să grăbim ziua întoarcerii Domnului Isus !

Biserica nu crește și nu se avansează pe teritoriul Celui rău (care astfel nu pierde sufletele pe care le ține sub controlul lui) atât timp cât copiii Lui Dumnezeu în loc să facă ceea ce le cere Stăpânul lor … își pierd vremea cu lucruri fără valoare spirituală !


Doamne Isuse, iartă-mă Te rog pentru irosirea potențialului Tău investit în mine până acum și dă-mi Te rog harul de-a deveni (în măsura în care se mai poate) un luptător pentru câștigarea cauzei Tale !

Dă-mi harul de-a-mi stabili obiective clare începând de azi încolo, de-a face pașii concreți de care este nevoie și pe care să-i pot măsura în mod concret ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :