58 I 2024. PURITATEA SPIRITUALĂ [Iov 23.10 I Evrei 11.38]

58 I 2024. PURITATEA SPIRITUALĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Iov 23 : 10 I Evrei 11 : 38 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 27 Februarie 2024 I

Vom încheia seria de studii în care a fost folosită pentru creștin metafora aurului, reamintind că aurul pur are cel puțin trei caracteristici : este moale, nu este magnetic și este foarte greu (are o foarte mare densitate).
Aurul este un simbol al credinciosului (Iov 23 : 10) iar pentru a-mi verifica și eu puritatea spirituală trebuie să mă întreb :

1. Cât sunt de maleabil ?
2. Din punct de vedere spiritual, cedez ușor la diferitele forțe de atracție care se exercită asupra mea ?
3. Am cu adevărat o greutate spirituală, sunt stabil sau sunt foarte ușor de dus dintr-o parte în alta ?


  • Câtă lume absorb în fiecare zi ?
  • Ce adun în mine, câte noutăți, câte știri și câte informații video și audio care nu numai că nu mă apropie de Dumnezeu, ci mai grav, chiar mă distanțează de Dumnezeu ? Iar mai grav este dacă eu aleg să „beau” de unde nu trebuie.
  • Dar cât timp petrec în rugăciune, cât timp dedic hrănirii vieții mele din Dumnezeu din Cuvântul Lui Dumnezeu ?

Oamenii credinței, deși au trăit între oamenii din vremea lor, totuși nu s-au asemănat deloc cu ei. Despre ei în Evrei 11 : 38 sunt scrise și aceste cuvinte :

ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului”.


Pe ei contemporanii lor i-au prigonit, dar oare, în viitor am putea avea parte și noi de așa ceva ?


Ei au rătăcit prin pustiuri, deși de sus din Cer se vede totul. Oare de ce Dumnezeu nu i-a călăuzit într-un mod supranatural și de ce nu i-a ferit de necazuri ?

Și noi ne ferim de „pustiuri” și nu ne place să trăim o viață cu atâta nesiguranță cum au avut oamenii credinței. Și este poate ceva normal să ne dorim să avem o viață liniștită în care să știm zi de zi de unde plecăm și unde ajungem.

Dar adevărata viață cu Dumnezeu este viața trăită prin credință în care avem parte și de multe necunoscute precum și de întrebări fără răspuns.


Doamne Isuse, fă-mi parte de harul de-a mă încrede în TINE indiferent de situațiile prin care trec ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :