57 I 2024. TE IAU DE MÂNA DREAPTĂ [Isaia 41.13 I Isaia 57.10 I Romani 7.24]

57 I 2024. TE IAU DE MÂNA DREAPTĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Isaia 41 : 13 I Isaia 57 : 10 I Romani 7 : 24 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 26 Februarie 2024 I

te iau de mâna dreaptă”, înseamnă că Dumnezeu preia controlul asupra vieții tale, deoarece tu decizi să îi dai mâna, adică să ÎI predai Lui Dumnezeu controlul asupra vieții tale.

În viață nu este ușor, dar este obligatoriu să ÎI predai Lui Dumnezeu controlul asupra vieții tale și să nu mai faci tu ce vrei, ci EL să facă ce vrea prin tine !

În Isaia 41 : 13 sunt scrise cuvintele Lui Dumnezeu :

Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic : „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor !


Când cineva te ia de mâna dreaptă … nu mai poți să faci nimic. Dar dacă ești pe același drum cu el, și mergi în aceeași direcție cu el, aceasta înseamnă că el te ia cu mâna lui stângă, ceea ce înseamnă că deși tu nu mai poți să faci nimic cu mâna ta dreaptă, el poate să facă totul, deoarece dreapta lui este liberă.


Cu mâinile se lucrează, iar mâinile sunt un simbol al faptelor. Pentru a face ceva eu trebuie să îmi propun să fac acel ceva, adică mai întâi gândesc și decid ce voi face.

Oboseşti mergând, şi nu zici : „Încetez !” Tot mai găseşti putere în mâna ta ; de aceea nu te doboară întristarea”. (Isaia 57 : 10)

Aici sunt notate cuvintele pe care Dumnezeu i le-a adresat unei categorii de oameni, care nu înțelegeau că Dumnezeu avea să îi treacă prin necazuri, până în momentul în care decideau să ÎI predea Lui Dumnezeu acest control asupra vieții lor.

Doborârea (sau copleșirea) prin întristare, are ca scop oprirea deplasării celui care se îndreaptă într-o direcție greșită și convingerea lui să își predea controlul vieții în mâna Lui Dumnezeu.


Un motiv al persistării în același model comportamental (despre care știu în mine că este greșit, adică eu să-mi conduc viața) este amânarea.

Și în Romani 7 : 24 este descris omul care s-a săturat de ceea ce face și de ceea ce este („nenorocitul de mine”, scrie apostolul Pavel) dar totuși amână decizia de-a face schimbarea de care știe că are mare nevoie !


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul ca acum să ÎȚI predau ȚIE controlul asupra vieții mele ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :