56 I 2024. EVALUAREA DIVINĂ [Daniel 5.27 I Psalmul 61.2]

56 I 2024. EVALUAREA DIVINĂ

I Podcast I Pasaje Biblice : Daniel 5 : 27 I Psalmul 61 : 2 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 25 Februarie 2024 I

Evaluarea Divină. Prin Cuvântul Lui, Dumnezeu ne face conștienți de faptul că tot timpul, fiecare om de pe pământ este studiat și cunoscut foarte bine.

În Daniel 5 : 27 sunt notate cuvintele care i-au fost adresate împăratului Belșațar :

Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor !

Verificarea Divină se face și prin alegerile pe care eu le fac când sunt la bine, când am ajuns să fiu cineva.


Dumnezeu ne face o evaluare corectă dar noi greșim dacă în loc să ne evaluăm prin prisma Cuvântului Lui Dumnezeu, ne pierdem timpul analizând viețile altora.

Șasele este tot șase, dar dacă îl privesc din cealaltă parte … este nouă. La fel este și cifra nouă. Privită invers este șase.

Cam la fel este și cu oamenii. În felul în care îi vedem în mintea noastră, pe unii [oameni] îi devalorizăm (sau chiar îi desconsiderăm) în timp ce altora, le acordăm merite pe care nu le au.

De aceea este bine să nu ne pripim când emitem judecăți în mintea noastră cu privire la unul sau la altul.


Dar, fiecare om, în conștiința lui știe când nu este în regulă din punct de vedere spiritual. Chiar și împăratul David a trecut prin așa ceva.

Iar în Psalmul 61 : 2, împăratul David, a scris aceste cuvinte :

De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită şi zic : „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine !

David și-a exprimat dorul inimii lui, acea căutare după Dumnezeu. Iar împăratul David era conștient că numai Dumnezeu îl poate duce la trăirea în prezența Lui Dumnezeu, pe acea „stâncă” sau la acel nivel de viață stabilă, din punct de vedere spiritual, unde omul poate trăi având în suflet o liniște încrezătoare în Dumnezeu.


Doamne Isuse, ajută-mă TE rog frumos să trăiesc o astfel de viață ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :