52 I 2024. GREUTATEA UNUI OM ESTE ÎN FUNCȚIE ȘI DE VÂRSTA LUI [Daniel 5.27 I Daniel 5.22 I Eclesiastul 5.8]

52 I 2024. GREUTATEA UNUI OM ESTE ÎN FUNCȚIE ȘI DE VÂRSTA LUI

I Podcast I Pasaje Biblice : Daniel 5 : 27 I Daniel 5 : 22 I Eclesiastul 5 : 8 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I
I 21 Februarie 2024 I

Greutatea unui om este în funcție și de vârsta lui. Dar această afirmație este reală dacă omul respectiv a avut parte de-o dezvoltare normală. Doar atunci, în funcție de vârstă va avea și greutatea corespunzătoare.

Iar în funcție de dezvoltare este și greutatea și implicit și puterea pe care o are omul respectiv, iar omul va ști ce poate să-și permită să facă și ce nu poate să facă.


Împăratului Belșațar, în cartea Daniel 5 : 27 i s-a spus aceste adevăr :

Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor !

Acesta este mesajul pe care Dumnezeu i l-a transmis lui Belșațar, iar prorocul Daniel doar i l-a tradus deoarece Dumnezeu a decis să nu i-a vorbit împăratului Belșațar pe limba lui, ci a ales să-i transmită un mesaj într-o limbă necunoscută lui dar cunoscută prorocului Daniel.

Prin aceste cuvinte i-a spus, că el, care era doar un om de pe pământ a trecut de o linie roșie, în relația lui cu Dumnezeu iar pentru această aroganță avea să plătească cu viața lui.


Dar împăratul Belșațar a avut totuși îndrăzneala de-a-L provoca direct pe Dumnezeu prin faptul că a decis să se folosească de vasele Lui, iar această sfidare pe față l-a costat viața. De ce ?

Deoarece Dumnezeu este „un foc mistuitor” (adică un foc cu o temperatură foarte ridicată care poate arde absolut orice). Iar acest adevăr chiar dacă nu prea mai este amintit la ora actuală, este cât se poate de real.


În plus, împăratul Belșațar știa foarte bine prin ce a avut de trecut tatăl lui și anume împăratul Nebucadnețar, atunci când s-a mândrit.

Dar tu, Belşaţar, fiul lui, nu ţi-ai smerit inima, măcar că ai ştiut toate aceste lucruri”. (Daniel 5 : 22)

Acest adevăr, prorocul Daniel i l-a spus lui Belșațar, poate și pentru că el, chiar se credea a fi cineva și considera că poate să facă tot ce vrea el, deși știa bine că deasupra de el este Dumnezeu.

Acest adevăr l-a spus și împăratul Solomon care probabil a fost cel mai mare împărat din vremea lui :

Căci peste cel mare veghează altul mai mare, şi peste ei toţi, Cel Preaînalt”. (Eclesiastul 5 : 8, partea a doua a versetului)


Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a știi cine sunt și ajută-mă ca în relația cu TINE, niciodată să nu-mi permit să încalc cu bună știință voia TA ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :