48 I 2024. OMUL UȘOR ȘI OMUL CU GREUTATE SPIRITUALĂ [Daniel 5.1–6]

48 I 2024. OMUL UȘOR ȘI OMUL CU GREUTATE SPIRITUALĂ

I Podcast I Pasaj Biblic : Daniel 5 : 1 – 6 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 17 Februarie 2024 I

Omul ușor și omul cu greutate spirituală. În cartea proorocului Daniel (în capitolul 3 : 1 – 31), găsim scrisă o întâmplare din care putem observa cum arată omul ușor și cum este omul cu greutate spirituală. Dar deși nevăzut, deasupra tuturor era, este și va rămâne Dumnezeu care are ultimul Cuvânt.

Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu vom observa cum se comportă omul ușor și anume împăratul Belșațar.

În cartea Daniel 5 : 1 – 6 scrie că :

Împăratul Belşaţar a făcut un mare ospăţ celor o mie de mai mari ai lui şi a băut vin înaintea lor.

Şi, în cheful vinului, a poruncit să aducă vasele de aur şi de argint pe care le luase tatăl său, Nebucadneţar, din Templul de la Ierusalim, ca să bea cu ele împăratul şi mai marii lui, nevestele şi ţiitoarele lui.

Au adus îndată vasele de aur care fuseseră luate din Templu, din casa lui Dumnezeu din Ierusalim, şi au băut din ele împăratul şi mai marii lui, nevestele şi ţiitoarele lui.

Au băut vin şi au lăudat pe dumnezeii de aur, de argint, de aramă şi de fier, de lemn şi de piatră.

În clipa aceea, s-au arătat degetele unei mâini de om şi au scris în faţa sfeşnicului, pe tencuiala zidului palatului împărătesc. Împăratul a văzut această bucată de mână care a scris.

Atunci împăratul a îngălbenit, şi gândurile atât l-au tulburat, că i s-au desfăcut încheieturile şoldurilor, şi genunchii i s-au izbit unul de altul”.


Acestea erau alegerile și faptele lui Belșațar. Dar, în cartea Daniel 5 : 27, sunt scrise cuvintele proorocului Daniel, omul cu greutate. El i-a spus împăratului Belșațar aceste cuvinte :

Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor !

Alegerile greșite au dus la concluzia că împăratul Belșațar este ușor, din punct de vedere spiritual. În context, scrie clar ce a făcut împăratul Belşaţar și ce i-a făcut Dumnezeu pentru sacrilegiul lui.

Dar Belşaţar nici nu și-a dat seama când a fost pus pe cântar și mai apoi când a fost dat jos de pe cântarul spiritual, (după ce a fost cântărit) și nici măcar nu l-a văzut pe Cel care l-a cântărit … a văzut doar o mică parte din EL, din Dumnezeu și s-a îngrozit !


Eu mă sfințesc prin puterea Lui Dumnezeu, sau mă fac tot mai păcătos prin mediul în care aleg să trăiesc, prin ceea ce mănânc, prin ce beau și mai ales prin ce vorbesc !?


Doamne Isuse, trăiește-ȚI viața TA prin mine și dă-mi TE rog harul de-a avea chiar de acum, o dedicare completă pentru TINE ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :