44 I 2024. DUMNEZEU ESTE STÂNCA VEACURILOR [Isaia 26.4 I Isaia 51.1-2]

44 I 2024. DUMNEZEU ESTE STÂNCA VEACURILOR

I Podcast I Pasaje Biblice : Isaia 26 : 4 I Isaia 51 : 1 – 2 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I
I 13 Februarie 2024 I

Dumnezeu este Stânca Veacurilor. Dar, de ce este numit Dumnezeu „Stânca Veacurilor” ? Deoarece stânca este un simbol al stabilității.

Fiind acel ceva care are o mare greutate și nu poate fi clintit din loc, poate constitui exact suportul nostru pentru nevoia de siguranță.


În Isaia 26 : 4 este scrisă această afirmație despre Dumnezeu :

Încredeţi-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor”.

În Biblie, numit Dumnezeu este numit : „Stânca veacurilor”. În viață, numai Dumnezeu ne poate oferi siguranța de care avem nevoie, iar prin credință suntem siguri că absolut tot ce ni se întâmplă este sub controlul Lui Dumnezeu !


Dar ce mai înseamnă : „Stânca veacurilor” ?

Dumnezeu este Cel care rămâne Același pentru totdeauna având, (dacă se poate spune așa) o existență perpetuă, veșnică.

Altfel spus, indiferent de problemele pe care le am, pot fi sigur că Dumnezeu rămâne Același, iar EL mă va ajuta atunci când am nevoie !


Poporului Evreu, care era greu încercat în acele vremuri, tot prin proorocul Isaia, Dumnezeu i-a spus :

Ascultaţi-Mă, voi care umblaţi după neprihănire, care căutaţi pe Domnul ! Priviţi spre stânca din care aţi fost ciopliţi, spre gaura gropii din care aţi fost scoşi.

Uitaţi-vă la părintele vostru Avraam şi spre Sara, care v-a născut ; căci l-am chemat când era numai el singur, l-am binecuvântat şi înmulţit”. (Isaia 51 : 1 – 2)

Stânca, aici este un simbol al lui Avraam, al credinciosului care s-a încrezut în Dumnezeu indiferent de cât timp a trebuit să aștepte până la împlinirea promisiunii pe care Dumnezeu i-a făcut-o, (că avea să aibă un fiu) și exact de această credință aveau nevoie și descendenții lui.


Doamne Isuse, ajută-mă și pe mine să mă încred în TINE, indiferent de situațiile prin care am de trecut ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :