348 I 2023. I-A ARĂTAT ÎNTR-O CLIPĂ. 3. TESTAREA PUNCTELOR SLABE [Luca 4.5 I Matei 4.19]

348 I 2023. I-A ARĂTAT ÎNTR-O CLIPĂ. 3. TESTAREA PUNCTELOR SLABE

I Podcast I Pasaje Biblice : Luca 4 : 5 I Matei 4 : 19 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 14 Decembrie 2023 I

Testarea punctelor slabe. Această testare constă în ispita obținerii lucrurilor într-un mod ilicit.

În Biblie omul este comparat cu un pește, iar evanghelizarea este comparată cu o pescuire. Noi știm că un creștin este chemat să pescuiască oamenii pierduți, să îi scoată din primejdia de-a-și pierde viața pentru veșnicie.

Dar nu trebuie să uităm că și noi suntem asemenea unor pești. Și orice credincios știe că și el are de-a face zilnic cu momelile unui pescar (a se citi Satana), care caută să-l scoată din sfințenie și să-l ducă în păcat folosindu-se de punctele lui slabe.

În Matei 4 : 19 scrie despre Domnul Isus că le-a spus lui Simon și lui Andrei :

„ … „Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.”

Orice pescar folosește momeala la care trage peștele (acel fel de mâncare pe care peștele îl adoră și pe care nu îl are în mediul lui). Pescarul nu îi oferă peștelui ceva ce nu-i place deoarece nu l-ar putea pescui.


Practic atunci când citim despre Domnul Isus că Diavolul :

I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului …” (Luca 4 : 5), înțelegem și faptul că Satana a încercat să îi sustraga atenția Domnului Isus de la scopul propus.


Mai conștientizăm și faptul că orice ispitire se produce numai cu acceptul Lui Dumnezeu fiind precis încadrată atât în timp cât și ca intensitate.

Dar trebuie să fim conștienți și de faptul că ispita are ca țintă și verificarea punctelor slabe ale celui testat iar orice ispitire nu este o joacă de copil ci această testare constă și ispita obținerii lucrurilor într-un mod ilicit.

Îți vine pur și simplu o idee în minte. Cere-i buletinul ca nu cumva tu s crezi că este înger din cer iar el să fie trimisul iadului.

Se pare că aici avem precursorul reclamei din zilele noastre, acea tentație de-a avea încă ceva care pornește de la vederea lucrului respectiv.

Dar reclama are ca scop în primul rând căutarea corespondentului din interiorul omului, adică să constați ce-și dorește persoana respectivă iar dacă el stă concentrat câteva secunde pe un produs din toată lista vei ști că acel ceva îl interesează.


Doamne Isuse, dă-mi harul de-a-mi cunoaște punctele slabe ale vieții și de-a fi atent la ce-mi doresc, la ce privesc și mai ales să fiu conștient că alegerile pe care le fac îmi arată cine sunt cu adevărat !

Doamne ajută-mă și dă-mi și mie victoria TA ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :