340 I 2023. SUPĂRAREA ÎMI ARATĂ CÂT SUNT DE FIRESC [1 Samuel 18.7 I 1 Samuel 16.14]

340 I 2023. SUPĂRAREA ÎMI ARATĂ CÂT SUNT DE FIRESC

I Podcast I Pasaje Biblice : I Samuel 18 : 7 I I Samuel 16 : 14 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 06 Decembrie 2023 I

Dacă mă supăr foarte repede atunci când aud ceva ce nu-mi place, înseamnă că sunt un om firesc. Opusul este trăirea în Duhul, care este asemenea locuirii într-o casă bine izolată fonic si termic, în care nu pot pătrunde nici vocile de afară, dar nici temperaturile ridicate sau foarte scăzute ale stărilor sufletești !

Aceste voci și stări sufletești negative, fiind de fapt atacuri demonice, care nu îl pot afecta pe un credincios care este plin de Duhul Sfânt.

Dar cu cât trăiesc mai „în afara” Duhului Sfânt și cu cât trăiesc mai mult în fire și devin mai firesc (și singur mă expun răului ascultând ce nu trebuie, de exemplu) cu atât mai ușor mă poate influența chiar și un singur cuvânt care chiar dacă exprimă o realitate obiectivă, pe mine mă deranjează imediat și mă supăr foarte tare.

Saul a bătut miile lui, iar David zecile lui de mii.” (I Samuel 18 : 7).

Poate și-a spus Saul : „Lui i s-au dat zeci de mii iar mie mi-au dat numai mii ?”, spunea Saul și s-a enervat.

Dar cântecelul sau cântecul strofă pe care l-a auzit Saul, deși este drept că era foarte scurt, totuși era și cât se poate de adevărat, deoarece exprima un fapt real. Exact așa s-au petrecut lucrurile !


Atunci de ce s-a supărat Saul și a devenit invidios pe David ? Era David de vină că Saul nu a folosit timp de patruzeci de zile oportunitate de-a-l învinge pe Gol-iat ?

Saul a ajuns în situația de-a asculta un cântec care nu-i era pe plac… tocmai din cauza lui însuși. Practic el s-a autopedepsit, prin lipsa lui de reacție față de provocarea lui Goliat.


  • De ce a fost Saul așa ?!
  • De ce bărbatul îndrăzneț altădată, care era gata să înfrunte un popor a ajuns să se teamă de un om ?

Deoarece Saul L-a îndepărtat în mod conștient din viața lui pe Dumnezeu și în timp … l-au ajuns urmările păcatului lui.


În I Samuel 16 : 14 scrie că :

Duhul Domnului S-a depărtat de la Saul ; şi a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul”.

În loc să-i fie ciudă pe David și să se supere pe el (ceea ce oricum nu-i rezolva problema), Saul ar fi trebuit să își repare relația lui cu Dumnezeu și să parcurgă drumul în sens invers. Adică, să se îndepărteze de păcat și să se apropie de Duhul Domnului.


Dacă și eu constat că mă aprind la fel de ușor ca Saul, înseamnă că am investit prea mult în firea mea, în natura mea păcătoasă și trebuie ca repede să trec la mărturisirea păcatelor înfăptuite, să iau zile de post, să citesc din Cuvântul Lui Dumnezeu, să stau în prezența Lui Dumnezeu în rugăciuneși să fac tot ce ține de mine ca Duhul Domnului să vină iarăși peste mine !


Doamne Isuse, ajută-mă, TE rog la aceasta și Doamne dă-mi izbândă ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :