339 I 2023. OAMENI DERANJANȚI [1 Samuel 26.20]

339 I 2023. OAMENI DERANJANȚI

I Podcast I Pasaj Biblic : I Samuel 26 : 20 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 05 Decembrie 2023 I

Mă simt deranjat de anumiți oameni care mi-au făcut bine ? Dacă asemenea împăratului Saul sunt invidios pe realizările lui David din preajma mea, înseamnă că am o mare problemă.

Cum se poate ca unui credincios să-i fie ciudă pe un om care l-a salvat de la moarte ? În loc ca să-i fie îndatorat toată viața lui pentru binele pe care altul i l-a făcut (riscându-și viața) și făcând pentru el ceea ce nimeni altul din țară nu a îndrăznit să facă.

David a luptat cu Goliat care era un uriaș de neînvins iar după aceea a constatat ce probleme îi face omul pe care l-a salvat și anume Saul !

În I Samuel 26 : 20 este notată rugăciunea lui David :

Of ! să nu-mi cadă sângele pe pământ departe de faţa Domnului ! Căci împăratul lui Israel a pornit să mă caute ca pe un purice, cum ar urmări o potârniche în munţi.”

David spunea despre el însuși că este asemenea unui puric deoarece el avea cu el doar câțiva oameni în comparație cu armata care se afla pe urmele lui.

Practic prin această metaforă, David îi transmitea împăratului de atunci cel puțin trei mesaje.

1. Mușcătura unui purice este deranjantă, dar cât este de mare un om și cât este de mic un puric, care este drept că îl deranjează pe cel mușcat ?


2. Un om care urmărește un purice și care își canalizează și puterea armată a țării pentru prinderea unui puric, de fapt își pierde vremea cu lucruri fără valoare.

Dacă aș auzi că un împărat și-a convocat armata pentru a prinde un puric care-l deranjează … ce aș spune despre omul respectiv ?

Adevărul este că Saul avea probleme și nu David era cea mai mare problemă a lui Saul, ci el însuși era problema lui !


3. În viață sunt lucruri pe care trebuie să le accepți așa cum sunt dacă nu le poți rezolva pe moment

Mușcătura unui puric este dureroasă dar dacă timpul meu este limitat, merg mai departe și nu îmi pierd vremea cu ceva ce s-ar putea să nici nu pot să rezolv vreodată, nu numai atunci pe moment.


Doamne Isuse, dă-mi harul de-a TE recunoaște în toate căile mele și de-a înțelege că prin cei din jurul meu, care mă cam deranjează, TU te ocupi de mine și îmi arăți ce probleme de caracter am.

Dă-mi harul de-a fi un om recunoscător față de cei care mi-au făcut bine și de-a-mi analiza viața cu atenție pentru a nu mă afla vreodată în situația lui Saul care era deranjat și i-a făcut rău exact celui față de care ar fi trebuit să fie recunoscător în cea mai mare măsură ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :