338 I 2023. TRECI PESTE SUPĂRARE SAU ÎNVAȚĂ DIN LECȚIILE VIEȚII [1 Samuel 18.7–9 I 1 Samuel 16.14]

338 I 2023. TRECI PESTE SUPĂRARE SAU ÎNVAȚĂ DIN LECȚIILE VIEȚII

I Podcast I Pasaj Biblic : I Samuel 18 : 7 – 9 I I Samuel 16 : 14 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 04 Decembrie 2023 I

În viață sunt lucruri peste care trebuie să treci ca și cum nu s-ar fi întâmplat. Saul însă s-a supărat și a rămas blocat în invidia lui care s-a declanșat în momentul în care a auzit un cântec scurt care era cântat la întoarcerea lui și a lui David de la războiul cu filistenii.


În I Samuel 18 : 7 – 9 scrie că :

Femeile care cântau îşi răspundeau unele altora şi ziceau : „Saul a bătut miile lui, iar David zecile lui de mii.”

Saul s-a mâniat foarte tare şi nu i-a plăcut vorba aceasta. El a zis : „Lui David îi dau zece mii şi mie-mi dau mii ! Nu-i mai lipseşte decât împărăţia.” Şi din ziua aceea, Saul a privit cu ochi răi pe David”.

Din ziua aceea atenția lui s-a concentrat într-o direcție greșită, iar Saul fiind supărat, vedea rău lucrurile spirituale. În fond ce s-a spus era un adevăr, iar dacă un adevăr mă supără trebuie să remediez problema, nu să tot ascult din nou și din nou același cântec.


Ce-ar fi trebuit să facă împăratul Saul ?

Să învingă el o armată mai mare decât cea învinsă datorită lui David iar cântecul ar fi avut alte versuri.

Dacă nu putea să facă acest lucru ar fi trebuit să se uite în el, în viața lui și să constate faptul că Dumnezeu S-a îndepărtat de el.

În I Samuel 16 : 14 scrie că :

Duhul Domnului S-a depărtat de la Saul ; şi a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul”.

În Biblie este scris clar acest lucru, dar Saul, omul de care Dumnezeu S-a îndepărtat, ori nu era conștient de acest lucru ori dacă știa adevărul (și totuși putea trăi fără a avea parte de prezența Lui Dumnezeu în viața lui) arăta de fapt, cât preț punea el pe Dumnezeu.


Doamne Isuse, Te rog frumos, dă-mi harul de-a învăța în viață de prima dată lecția pe care TU mi-o dai prin ceea ce mi se întâmplă ! Și dă-mi și puterea de-a schimba ce trebuie să schimb la mine ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :