316 I 2023. ALEARGĂ DUPĂ SLAVA LUI DUMNEZEU (II). ADEVĂRURI PROFUNDE [Isaia 42.8 I 1 Petru 4.11]

316 I 2023. ALEARGĂ DUPĂ SLAVA LUI DUMNEZEU (II). ADEVĂRURI PROFUNDE

I Podcast I Pasaje Biblice : Isaia 42 : 8 I I Petru 4 : 11 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 12 Noiembrie 2023 I

Alergarea după slavă. Slava este mult mai rapidă decât tine și nu o vei putea ajunge niciodată. Și nici nu poți beneficia de ea atâta timp cât o cauți tu însuți pentru tine și nu ți-o dorești să o obții pentru ca Dumnezeu să fie slăvit prin viața ta.


Tipuri de slava

Există tipul de om care se slăvește pentru cum arată din punct de vedere fizic. Se poartă de parcă el s-ar fi născut pe sine însuși, deși știe bine că Dumnezeu l-a făcut așa de prezentabil cum este.

Apoi mai este și tipul de om care se slăvește pentru ceea ce este el ca om, pentru aptitudinile, pentru talentele, și pentru darurile pe care le are.

Sau mai există slăvirea pentru realizările avute. Așa că omul respectiv se scoate în evidență pentru cât de bine a lucrat sau câte lucruri a ajuns să dețină el (deși Dumnezeu I le-a dăruit doar pentru o vreme).

Și pe vremea Domnului Isus au fost oameni care căutau slava din mediul religios, dar pentru ei slujirea era privită ca o funcție. Și la ora actuală este la fel, pentru cei care își scot în evidență studiile, titlurile etc.

Dar o porție de slavă se găsește și pentru cel care activează în domeniul laic. El poate produce bani și datorită lor poate obține o cantitate de recunoaștere pentru realizările lui cele mari.

Sau există omul care se slăvește pentru cât de bine a putut administra el ceea ce Dumnezeu i-a dăruit (dar bineînțeles că uită să spună că și această bună gestionare a lucrurilor pe care le-a primit, a făcut-o prin înțelepciunea pe care a primit-o tot de la Dumnezeu).


Iar lista cu motivele de laudă ar putea continua. Și în mod clar, cei mai mulți ne regăsim pe-o astfel de listă ! Dar slava este o himeră personalizată după care poate alerga oricine, în orice domeniu care există pe acest pământ.

Dar reamintim faptul că prin prorocul Isaia, Dumnezeu a spus :

Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu ; şi slava Mea n-o voi da altuia …”. (Isaia 42 : 8)

Deci, cine stă în spatele slavei omenesti ? Dumnezeu ? Nu. Ci ori eu, ori Cel rău. De ce ?

Deoarece adevărata Slavă este numai a Lui Dumnezeu … iar El nu o împarte cu nimeni pentru simplul motiv că slava este un produs care se fabrică numai pentru Dumnezeu.

Slava este oarecum ca Pomul cunoștințele binelui și răului, care era doar al Lui Dumnezeu ! Deși EL nu avea nevoie să ia ceva din acest pom, deoarece Dumnezeu Se ocupa și de întreținerea acelui pom și de aceea și exista pe pământ, pomul cunoștinței.

Datorită Lui Dumnezeu avem și cunoașterea din conștiința noastră, care le spune celor care o ascultă ce este bine și ce nu este bine.


Omul mândru, când merge la magazinul de unde se cumpără slava, după ce face comanda, vânzătorul îl întreabă :

Și ce faci cu atâta slavă ?”, iar el îi spune : „Nu contează, nu trebuie să știi tu, mai pune pe cântar”.

Întrebarea este :

De câtă slavă are nevoie un om pentru a fi nefericit ?” Iar răspunsul îl știm prea bine : „De foarte puțină …”.

Cel mai bine ar fi să alergăm după slava care să-I fie atribuită Lui Dumnezeu pentru ceea ce El binevoiește să facă printr-un om, care i s-a pus la dispoziție într-un mod real și onest (nu doar la modul declarativ).

Un astfel de om, va fi cu adevărat un binefăcător pentru alții, iar aceasta va crește slava care ÎI va fi dată Lui Dumnezeu.


Apostolul Petru, a fost un om prin care s-au făcut minuni, cum nu au fost făcute prin alții. Ne amintim că la Cuvântul Domnului Isus el a umblat chiar și pe apă, dar apostolul Petru este cel care a scris clar :

Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu : pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor ! Amin”. (I Petru 4 : 11)


Într-o zi, viața se va sfârsi. Voi pleca de aici și voi ajunge la Ușa Cerului și mă aștept ca după ce bat la ușă și cineva îmi va deschide, să pot intra în Cer … iar cineva de Acolo să anunțe că a mai ajuns Acasă un copil al Lui Dumnezeu !

Și să vină acolo chiar Domnul Isus, Căruia să ÎI mulțumesc frumos, personal pentru ce a făcut pentru mine și pentru ce a binevoit să facă prin mine și pentru alții dar și pentru familia mea !

Iar după aceea va începe veșnicia … Cum va fi ? Nu șim dar am fost anunțați deja că va fi ceva extraordinar !


Slavă Lui Dumnezeu ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :