314 I 2023. SCHIMBĂRILE BRUȘTE DE PLAN SAU ADEVĂRURI PROFUNDE [Ieremia 10.23 I Proverbe 27.1 I Luca 17.26–37]

314 I 2023. SCHIMBĂRILE BRUȘTE DE PLAN SAU ADEVĂRURI PROFUNDE

I Podcast I Pasaje Biblice : Ieremia 10 : 23 I Proverbe 27 : 1 I Luca 17 : 26 – 37 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 10 Noiembrie 2023 I

Un alt adevăr profund este faptul că în viață avem poarte de schimbări bruște de plan deaorece planurile noastre uneori nu se potrivesc deloc cu planurile Lui Dumnezeu.


Prorocul Ieremia (care a trecut prin așa ceva) a scris aceste adevăruri :

Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui ; nici nu stă în puterea omului, când umblă să-şi îndrepte paşii spre ţintă”. (Ieremia 10 : 23)

Pentru a avea o viață liniștită este bine să-I încredințez Lui Dumnezeu controlul deplin asupra vieții mele, iar EL îmi va da liniștea deplină, încrezătoare în EL, că totul este sub controlul Lui !

Iar aceasta este valabil orice s-ar întâmpla de la o zi la alta … chiar și în cazul oricărei schimbări bruște de plan de care pot să am parte ! 

Dar omul mândru gândește altfel, deoarece este sigur pe el și de cele mai multe ori nu va lua în considerare un sfat precum cel din Proverbe 27 : 1 unde scrie :

Nu te făli cu ziua de mâine, căci nu ştii ce poate aduce o zi”.

Nu te lăuda cu ziua de mâine”, adică „nu fii tu atât de sigur pe tine” este un sfat foarte bun ! Azi doar să mai amintim ce a spus Domnul Isus despre acest subiect.


În Luca 17 : 26 – 37 scrie că :

Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului : mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie ; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi.

Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot se va întâmpla aidoma : oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau ; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi.

Tot aşa va fi şi în ziua când Se va arăta Fiul omului.

În ziua aceea, cine va fi pe acoperişul casei şi îşi va avea vasele în casă să nu se coboare să le ia ; şi cine va fi pe câmp, de asemenea, să nu se mai întoarcă. Aduceţi-vă aminte de nevasta lui Lot. Oricine va căuta să-şi scape viaţa o va pierde ; şi oricine o va pierde o va găsi.

Vă spun că, în noaptea aceea, doi inşi vor fi în acelaşi pat, unul va fi luat, şi altul va fi lăsat ; două femei vor măcina împreună : una va fi luată, şi alta va fi lăsată. Doi bărbaţi vor fi la câmp : unul va fi luat, şi altul va fi lăsat.”

Ucenicii L-au întrebat : „Unde, Doamne ?” Iar El a răspuns : „Unde va fi trupul acolo se vor strânge vulturii”.


Noi știm că, pe pământ fiind un fus ora diferit, în zone diferite ale globului pământesc așa se explică că pentru unii este ziua, dar pentru alții este noaptea etc.

Dar viitorul fiecăruia dintre noi, doar Dumnezeu îl cunoaște și vom încheia aceste gânduri amintind versetul din Ieremia 29 : 11

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”.

Și să mă ajute Dumnezeu să rămân încrezător în el indiferent de schimbările bruște de plan de care poate voi avea parte în viață …


Doamne ajută și Doamne dă izbândă !


Podcastul poate fi ascultat aici :