313 I 2023. ȘI-A ALES PARTEA CEA BUNĂ SAU ADEVĂRURI PROFUNDE [Luca 10.38–42]

313 I 2023. ȘI-A ALES PARTEA CEA BUNĂ SAU ADEVĂRURI PROFUNDE

I Podcast I Pasaj Biblic : Luca 10 : 38 – 42 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 9 Noiembrie 2023 I

Deși despre alegere s-a mai scris, astăzi cu ajutorul Lui Dumnezeu vom aminti un alt adevăr profund și anume cât de important este să facem alegeri bune.

Imediat cum mă trezesc, eu decid ce voi face mai întâi, iar prin decizia mea, practic îmi arăt preferințele încă de dimineață, devreme. Iar cea mai bună alegere este acea ca mai întâi să petrec timp citind sau rug\ndu-L pe Dumnezeu.

În Luca 10 : 38 – 42 scrie că :

Pe când era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Şi o femeie, numită Marta, L-a primit în casa ei.

Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui. Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis :

„Doamne, nu-Ţi pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură ? Zi-i, dar, să-mi ajute.” Drept răspuns, Isus i-a zis : „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie.

Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”

Maria si-a ales partea cea bună … ”. Eu de ce nu aș face aceeași alegere ? Cine mă pune să mă tot agit și să mă tot frământ ca și cum de mine ar depinde istoria întregului Univers … în loc ca de dimineață, mai întâi să stau pur și simplu cu Domnul Isus în tihnă, fără grabă ?


Noi oamenii foarte ușor îi judecăm pe alții : „Eu dacă aș fi în locul tău …”, nerealizând că niciodată nu vom fi în locul lui x sau al lui y deoarece el își are locul lui, iar eu îl am pe al meu.

Dar eu dacă aș fi fost în casa aceeea, sigur aș fi fost ca Maria și mi-aș fi ales partea cea bună, adică aș fi stat cu Domnul Isus ?

Chiar așa să fie ?


Sunt întors la Dumnezeu de x ani. În toți acesti ani, de câte ori am stat cu Domnul Isus suficient timp și de câte ori am decis că nu am timp să stau cu EL de dimineaţă … deși știam că și El își dorește să stea de vorbă cu mine ?


Domnul Isus nu i-a spus Martei : „De ce nu îți alegi și tu, partea cea bună ?” Domnul Isus respectă alegerea fiecăruia și nu își impune voia Lui care este bună, plăcută și desăvârșită, deoarece iubirea nu poate fi forțată.

Dumnezeu mă iubește, dar nu îmi impune și mie să ÎL iubesc pe El ! Despre Maria, Domnul Isus a spus că : „ … și-a ales partea cea bună”, dar oare aceasta înseamnă implicit că Marta și-a ales partea cea rea ?

Este evident că nu ! Dar este adevărat că eu decid care este ordinea priorităților din viața mea, în funcție de ceea ce este valoros pentru mine !


Doamne Isuse, dă-mi bucuria de-a avea zi de zi harul prezenței Tale și la citirea Bibliei dar și în rugăciune, începând de dimineață și contiunuând toată ziua și toată viața ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :