304 I 2023. DE LA DEPRIMARE LA OPTIMISM [Isaia 40.27–31 I Isaia 40.15 I Iov 34.29]

304 I 2023. DE LA DEPRIMARE LA OPTIMISM

I Podcast I Pasaje Biblice : Isaia 40.27–31 I Isaia 40.15 I Iov 34.29 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 31 Octombrie 2023 I

La finalul studiului despre poporul Evreu vom rezuma studiile anterioare în care s-a pornit de la constatarea că :

Trupul epuizat influențează negativ sufletul omului, care fiind foarte obosit putem spune că vede lucrurile în negru și vorbește într-un mod pesimist deoarece omul respectiv așa percepe lucrurile în interiorul lui deși realitatea este cu totul opusă stărilor sufletești ale celui deprimat.

Pentru a reveni la starea de bine trebuie să decid să nu mă mai concentrez asupra mea ci să îmi întorc privirea către Dumnezeu.

Dar din Isaia 40 : 27 – 31, putem învăța că pentru a transforma starea spirituală a omului deprimat, Dumnezeu se ocupă de schimbarea direcției privirii celui descurajat ca să nu mai privească la el însuși ci să privească către Dumnezeu.


Astfel putem observa :
1. ce spune, ce crede și cum gândeşte omul obosit (demoralizat),
2. cine este Dumnezeu și
3. ce face Dumnezeu.

Dar, în Isaia 40 : 15, pentru a ilustra cât de important este poporul Evreu față de toate celelalte națiuni de pe pământ, Dumnezeu a folosit trei termeni de comparație pentru celelalte națiuni care erau văzute :

1. ca o picătură de apă … dintr-o vadră,
2. ca praful de pe o cumpănă (de pe o balanță) și
3. ca un bob de nisip (referirea fiind la toate ostroavele, adică zonele locuite ale pământului).


Vom încheia prezentul studiu meditând la faptul că Isaia 40 : 15, descrie felul în care Dumnezeu privea națiunile din vremea de atunci, care în raport cu importanța acordată Israelului, păreau că nici nu există !

În Iov 34 : 29 scrie despre Dumnezeu că :

La fel Se poartă fie cu un popor, fie cu un om …”.


Dacă și eu trec printr-o perioadă în care sunt demoralizat, Dumnezeu să mă ajute să-mi ridic privirea de la mine și de la problemele mele, spre Dumnezeu și EL să mă ajute să am parte de intervențiile Lui supranaturale prin care să-mi reamintească faptul că Dumnezeu poate totul și mă va ajuta și pe mine să am parte de vremuri mai bune ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :