254. SELECTEAZĂ CORECT 50. DACĂ SFINȚII NU AR FI CĂZUT ÎN PĂCAT ! [Geneza 2.16–17 I Filipeni 4.8]

254. SELECTEAZĂ CORECT 50. DACĂ SFINȚII NU AR FI CĂZUT ÎN PĂCAT !

I Podcast I Pasaje Biblice : Geneza 2 : 16 – 17 și Filipeni 4 : 8 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 11 Septembrie 2022 I

Cum ar fi fost scrisă Biblia, dacă :

  1. cei sfinți acceptau păcatul (și ar fi căzut în păcat) ? Ce oportunități s-ar fi ratat ?
  2. credincioșii care au căzut în păcat nu l-ar fi acceptat și ar fi rămas sfinți ?! Ce realizări ar fi avut !
  3. cum ar arăta viața mea dacă eu nu aș fi căzut de atâtea ori și dacă în loc de-a ceda aș fi decis ca prin ajutorul Lui Dumnezeu să rămân ferm pe poziție în voia Lui Dumnezeu (sau cum se mai spune : „aș fi rămas pe picioarele mele”) ? Cum ar fi arătat familia mea, localitatea în care locuiesc și Biserica la care merg ?

2. CUM AR FI ARĂTAT ISTORIA DACĂ CREDINCIOȘII NU AR FI CĂZUT ÎN PĂCAT ȘI AR FI RĂMAS SFINȚI ?

A. Cum ar fi arătat istoria lumii ?

În Geneza 2 : 16 – 17 scrie că :

Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta : „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină ; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.”

Cum ar fi fost viața pe pământ dacă Adam și Eva nu ar fi încălcat voia Lui Dumnezeu, ci în momentul ispitirii ar fi decis să asculte de Cuvântul Lui Dumnezeu ?

Ne amintim faptul că Cuvântul nu avea pe atunci 1.223 de pagini (câte are traducerea Cornilescu) ci avea o singură frază și deoarece Adam și Eva vorbeau cu Dumnezeu în fiecare zi, ÎL puteau întreba orice și bineînțeles că primeau răspuns ?

Dar și cum ar fi să citim că în loc să ia din fruct, (vorbind la modul figurat, bineînțeles) Eva „ar fi luat o piatră și ar fi dat după șarpe”, iar el ar fi luat-o la goană doar ca să-și scape viața în loc de-a i-o distruge pe-a Evei ?


B. Cum ar fi arătat istoria poporului Israel ?

Dacă Samson nu ar fi fost doar început să fie mișcat de Duhul Lui Dumnezeu ci ar fi decis ca toată viața lui să-L asculte și să se „miște” (să acționeze) numai în voia Lui Dumnezeu) ?

Dacă Samson ar fi procedat ca Iov și făcea un legământ să nu se uite după cine nu trebuie ? Și dacă măcar și-ar fi ascultat părinții care nu numai i-ar fi interzis, ci i-ar fi spus :

Uite, pentru tine fata aceasta ar fi potrivită” !

Și el ar fi văzut că ea nu se aranjează și nu se îmbracă și nu se poartă ca o Dalila așa că și-ar fi dat seama că ea este ajutorul potrivit pentru el și Samson s-ar fi căsătorit cu ea și ar fi fost fericiți până la adânci bătrâneți !?

Iar în tot acest timp, el ar fi rămas „ancorat” numai în voia Lui Dumnezeu, iar țara lui ar fi prosperat și dușmanii ar fi fost învinși într-un mod definitiv !


C. Cum ar fi arătat istoria Bisericii ?

Dacă creștinii nu ar fi mințit (cu minciuni „mici” … „doar” ceva despre bani, o minciună care nu-i afecta pe ceilalți deoarece era „doar” o hotărâre în familie. În fond era o hotărâre privată, era doar decizia unei familii din Biserică care nu avea ce să-i privească pe alții. A se vedea Faptele Apostolilor 5 : 1 – 11) !

Sau cum ar fi fost dacă nu exista și inversul minciunii lui Anania și-a Safirei și anume situația provocată de Simon, care în loc de-a avea mai mulți bani a ales să dea bani pentru ca să i se rezolve pofta de putere din Biserică ? (Mai multe putem citi în Faptele Apostolilor 8 : 18 – 24).

Dacă acceptau oferta, apostolii nu ar mai fi trebuit să „bată drumul” de la Ierusalim până la Samaria. Ar fi avut acolo un „om de încredere”.

Plus că se alegeau și cu niște bani … despre care sigur nu afla nimeni, deoarece bănuiți că toate s-au petrecut chiar „într-un colț”, undeva într-un moment oportun, când nu era nimeni prin preajmă !


Dar este foarte clar pentru noi că așa ceva Petru și Ioan nu ar fi făcut niciodată …


Când privești o râmă știi că în ea are „piese” de râmă. Dar când privești un cedru, știi că în el are „piese” de cedru. Și mai știi că nici dintr-o râmă nu poți face un cedru dar ești sigur și de faptul că niciodată un cedru nu va deveni o râmă !

Noi am fost chemați pentru a fi „cedri”, pentru a ne înălța zi de zi tot mai mult spre Cer nu spre a ne adânci tot mai mult în pământ.


Să dea Dumnezeu ca să învățăm din greșelile înaintașilor noștri (din Biblie) despre care am amintit mai sus și să nu le repetăm și noi.

Și să dea Dumnezeu ca să învățăm și din exemplele bune ale înaintașilor noștri din România (despre care s-a amintit ieri și se va vorbi și azi, cu ocazia aniversării a o sută de ani de la deschiderea primei Biserici Penticostale din România, eveniment care a avut loc în data de 10 Septembrie 1922, în localitatea Păuliș din județul Arad).


Această viață binecuvântată poate fi reală și pentru noi, dacă ÎI predăm Domnului Isus „volanul” vieții noastre astfel ca EL să devină cu adevărat Stăpânul și Mântuitorul nostru ! Doamne ajută la aceasta !

În încheiere să ÎL rugăm pe Domnul Isus conform versetului scris de apostolul Pavel în Filipeni 4 : 8.

Doamne Isuse, fă ca toată viața mea să mă însufleţească tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă.
Știu că numai TU, Doamne Isuse poți face aceasta în viața mea prin puterea Duhului Sfânt și ÎȚI mulțumesc frumos pentru că mă asculți când TE rog ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :