252. SELECTEAZĂ CORECT 48. DACĂ SFINȚII AR FI CĂZUT ÎN PĂCAT (I) [Geneza 37.9-20 I Daniel 3.1-30 I Daniel 6.1-28]

252. SELECTEAZĂ CORECT 48. DACĂ SFINȚII AR FI CĂZUT ÎN PĂCAT (I)

I Podcast I Pasaje Biblice : Geneza 37 : 9 – 20 I Daniel 3 : 1 – 30 și Daniel 6 : 1 – 28 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 09 Septembrie 2022 I

Cum ar fi fost scrisă Biblia, dacă :

  1. cei sfinți acceptau păcatul (și ar fi căzut în păcat) ? Ce oportunități s-ar fi ratat ?
  2. cei care au căzut în păcat nu l-ar fi acceptat și ar fi rămas sfinți ?! Ce realizări ar fi avut !
  3. cum ar arăta viața mea dacă eu nu aș fi căzut de atâtea ori și dacă în loc de-a ceda aș fi decis ca prin ajutorul Lui Dumnezeu să rămân ferm pe poziție în voia Lui Dumnezeu (sau cum se mai spune : „aș fi rămas pe picioarele mele”) ? Cum ar fi arătat familia mea, localitatea în care locuiesc și Biserica la care merg ?

1. Cum ar fi arătat Biblia dacă sfinții acceptau păcatul (și ar fi căzut în păcat) ?

Să observăm doar trei exemple din care înțelegem cât de mare poate fi impactul unei „simple decizii” luată de-o persoană, sau de un grup într-o anumită situație de viață … care părea că va influența doar viața persoanei sau a grupului respectiv, dar realitatea era cu totul alta !


A. Iosif (Geneza 37 : 9 – 20)

Ce s-ar fi ales de poporul Evreu dacă Iosif ar fi căzut în păcat ? Auzim la ora actuală o idee venită din iad și anume : „Sunt stăpân pe trupul meu și fac ce vreau cu el”.

[Și bineînțeles că nu se referă la a face ceva bun, ci la ispita de-a înfăptui un păcat în ascuns !]

Oare chiar așa să fie ? Omul chiar este propriul lui stăpân ? Orice om care deține o proprietate pe pământ are un act care să dovedească faptul că el deține bunul respectiv. Celor care susțin că se află în proprietatea trupului lor trebuie să li se ceară să arate actul de proprietate !

(Dar mai multe despre acest domeniu, vom vorbi mâine, cu ajutorul Lui Dumnezeu) …


B. Cei trei prieteni ai lui Daniel (a se vedea Daniel 3 : 1 – 30)

Ce oportunități ar fi ratat cei trei tovarăși ai lui Daniel dacă atunci când au văzut ce-i așteaptă, prin ce test trebuie să treacă, ar fi cerut să fie scoși din foc ? Dacă ar fi spus :

Este prea de tot. Așa ceva nu se poate. Ne sunt încălcare drepturile cetățenești ! Dreptul la viață !


C. Daniel (a se vedea Daniel 6 : 1 – 28)

Cum ar fi arătat Biblia, dacă Daniel atunci când a văzut că deja lucrurile se îndreaptă într-o direcție periculoasă și-ar fi spus :

Sigur nu este voia Lui Dumnezeu ca un om de-o astfel de valoare prin care Dumnezeu încă are de lucru, să fie oferit ca o porție de mâncare pentru niște lei !


[Să observăm că în toate cele trei situații a fost vorba de o modificare a legii, fie după ispitire fie înainte de testare, de încercarea credinței. O lege prin care negrul a devenit alb (păcatul a devenit norma), iar albul (neprihănirea) era scoasă în afara legii !]


Dar dacă Iosif, cei trei tovarăși ai lui Daniel sau Daniel ar fi acționat greșit ? Nu am mai fi avut istoria Biblică a jertfei. Exemplele de credincioși care și-au trăit viața cu sacrificiu, de oamenii care-L caută mai mult pe Dumnezeu și voia Lui decât își caută interesul lor.

Noi suntem intoxicați de dușmanul sufletelor noastre, cu „drepturile și libertățile personale” (iar el face lucrul acesta cu bună știință). Aceasta face parte din „Biblia” … din cartea celor după care cel rău își călăuzește copiii prin care luptă împotriva copiilor Lui Dumnezeu.

Lupta este la un nivel nevăzut. La nivelul gândirii și al inimii dar și al poftelor … depinde de vârsta celui cu care luptă. Iar inocularea otrăvii se face prin tot ce înseamnă „lume”, iar „veninul” este ambalat în diferite feluri de mâncare extrem de atractive : știri, studii științifice, filme, desene animate, emisiuni sportive … orice numai mintea creștinului „să o ia razna”.

Să nu se mai gândească la Dumnezeu și să nu mai citească deloc din Biblie. Să-l apuce un plictis și o lehamite numai când aude de Biblie. Să nu mai spunem de mersul la Biserică, acolo unde conștiința ar mai putea fi trezită. „Uite ce produse au apărut. Iar dacă lucrezi doar ceva mai mult … ale tale vor fi”.

Iar cel care mușcă momeala, va mai avea și alte „oferte”, așa că dacă nu se trezește (sau abia când se trezește) va constata că l-a apucat bătrânețea, că a îmbătrînit iar anii au trecut … tot cu el făcându-și pe plac și având atâtea plăceri de satisfăcut încât a fost normal că nu a mai avut timp de Dumnezeu.

Orgoliul lui „de-a fi cineva” îi cerea „să devină acel cineva”, ori aceasta însemna timp. Dar el mai avea un orgoliu acela de-a avea cât a văzut el că au și alții, și că nu se putea lăsa mai prejos, ci trebuia să se ambiționeze să fie mai sus, deoarece el este copilul Lui Dumnezeu și poate totul cu ajutorul Lui Dumnezeu (conform teologiei prosperității).


În încheiere să ÎL rog pe Dumnezeu bazat fiind pe Psalmul 119 : 133.

Doamne Isuse, întăreşte-mi paşii în cuvântul Tău şi prin Duhul Tău Cel Bun și Sfânt nu lăsa nicio nelegiuire să stăpânească peste mine ! Îți mulțumesc că vei face aceasta ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :