241 I 2023. SOARTA MEA NU ESTE ASCUNSĂ ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU ! [Isaia 40.27–31 I Isaia 37.36–38]

241 I 2023. SOARTA MEA NU ESTE ASCUNSĂ ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU !

I Podcast I Pasaje Biblice : Isaia 40 : 27 – 31 I Isaia 37 : 36 – 38 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 29 August 2023 I

Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, şi dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu” ?” (scrie în Isaia 40 : 27), iar acestea sunt cuvintele unui om descurajat !

Dar din Isaia 40 : 27 – 31, putem învăța că pentru a transforma starea spirituală a omului deprimat, Dumnezeu se ocupă de schimbarea direcției privirii celui descurajat ca să nu mai privească la el însuși ci să privească către Dumnezeu.


Astfel putem observa :
1. ce spune, ce crede și cum gândeşte omul obosit (demoralizat),
2. cine este Dumnezeu și
3. ce face Dumnezeu.


Lecția pentru mine este aceasta :

  • dacă vreau să ies din starea de epuizare interioară este nevoie de-o schimbare de perspectivă, iar pentru a face aceasta trebuie să decid să-mi schimb direcția în care privesc … și să nu mă mai concentrez pe mine și pe stările mele interioare ci să privesc la Dumnezeu, să văd cine este EL și ce face EL.

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, astăzi vom avea numai o privire generală a pasajului Biblic din Isaia 40 : 27 – 31

Poporului Evreu, gândea astfel :

Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, şi dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu” ?” (Isaia 40 : 27)


De ce oare vorbea așa ?

Deoarece avea în vedere bucățica de istorie de care au avut parte și erau influențați de lucrurile prin care tocmai trecuseră.

Să ne reamintim ce este notat în context. În Isaia 36 : 1 scrie că :

În al paisprezecelea an al împăratului Ezechia, Sanherib, împăratul Asiriei, s-a suit împotriva tuturor cetăţilor întărite ale lui Iuda, şi le-a luat”.

Și Ierusalimul a fost în pericol să fie cucerit, iar în Isaia 37 este descris modul în care împăratul Ezechia i-a cerut ajutorul Lui Dumnezeu iar urmarea este descrisă în Isaia 37 : 36 – 38 unde este notat că :

Îngerul Domnului a ieşit şi a ucis în tabăra asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi, când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi aceştia erau nişte trupuri moarte.

Atunci Sanherib, împăratul Asiriei, şi-a ridicat tabăra, a plecat şi s-a întors ; şi a rămas la Ninive. Şi, pe când stătea cu faţa la pământ rugându-se în casa lui Nisroc, dumnezeul său, fiii săi, Adramalec şi Şareţer, l-au lovit cu sabia şi au fugit în ţara Ararat. Şi, în locul lui, a domnit fiul său Esar-Hadon”.


Dar după ce Iuda a scăpat de robie (deși poporul Israel era luat în robie de aproximativ patruzeci de ani), ei au avut supriza să constate că erau cât pe ce să-și piardă împăratul și anume pe Ezechia (a se vedea Isaia 38).

În acest context este scris capitolul patruzeci din Isaia, în care Dumnezeu îi întreabă pe cei din poporul Evreu :

Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele : Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, şi dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu” ?” (Isaia 40 : 27)


Oare care este starea mea spirituală ?

  • Și eu în trecut am avut parte de intervențiile supranaturale din partea Lui Dumnezeu.
  • Și eu știu cum este să fii disperat iar Dumnezeu să te asculte prin minuni.
  • Dar acum mai am aceeași relație apropiată cu Dumnezeu ?

Sau trăiesc doar din amintiri în timp ce mă lupt cu gândul că :

Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, şi dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu ?


Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos, harul de-a mă reface atât din punct de vedere fizic cât și pe planul vieții sufletești și a celei spirituale ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :