242 I 2023. SCHIMBĂ-ȚI PERSPECTIVA ! TU EȘTI FOARTE VALOROS ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU ! [Isaia 40.27 I Isaia 40.15 I Isaia 34.4–5]

242 I 2023. SCHIMBĂ-ȚI PERSPECTIVA ! TU EȘTI FOARTE VALOROS ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU !

I Podcast I Pasaje Biblice : Isaia 40 : 27 I Isaia 40 : 15 I Isaia 34 : 4 – 5 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 30 August 2023 I

Dacă vreau să ies din starea de epuizare interioară am nevoie de-o schimbare de perspectivă, iar pentru a face aceasta trebuie să decid să-mi schimb direcția în care privesc … și să nu mă mai concentrez pe mine și pe stările mele interioare, ci să privesc la Dumnezeu, să văd cine este EL și ce face EL.


Din Isaia 40 : 27 – 31, putem învăța că pentru a transforma starea spirituală a omului deprimat, Dumnezeu se ocupă de schimbarea direcției privirii celui descurajat, ca să-l facă nu mai privească la el însuși ci să privească către Dumnezeu.


Astfel putem observa :
1. ce spune, ce crede și cum gândeşte omul obosit (demoralizat),
2. cine este Dumnezeu și
3. ce face Dumnezeu.


Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu vom aminti mai întâi :

I. Ce spune, ce crede și cum gândeşte omul obosit (demoralizat)

Poporului Evreu, Dumnezeu i-a vorbit astfel :

Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele : Soarta mea este ascunsă dinaintea Domnului, şi dreptul meu este trecut cu vederea înaintea Dumnezeului meu” ?” (Isaia 40 : 27)

Pentru a-i face conștienți de faptul că trăiesc cu o impresie greșită, poporului Evreu, Dumnezeu le-a spus cu puțin timp înainte un adevăr pe care nu trebuiau să-l uite.

Acest adevăr este notat în Isaia 40 : 15, scrie că înaintea Lui :

„ … neamurile sunt ca o picătură de apă din vadră, sunt ca praful pe o cumpănă ; El ridică ostroavele ca un bob de nisip”.

Puțin mai târziu, Dumnezeu le-a reamintit celor din poporul Evreu un adevăr care este valabil și pentru mine :

„ … pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine … ”. (Isaia 34 : 4 – 5)

Așa privea Dumnezeu realitatea și le-a spus lucrul acesta copiilor Lui, deoarece ei trebuiau să știe că indiferent de situațiile prin care treceau și chiar dacă lor li se părea că Dumnezeu este departe de ei de fapt, Dumnezeu era de partea lor !


La ora actuală neevreii, adică neamurile (sau folosind un termen actual și anume, națiunile lumii) suntem peste opt miliarde de oameni, în timp ce poporul Evreu numără la nivel mondial aproximativ cincisprezece milioane de persoane.

Aceasta înseamnă că mai puțin de 0,2 % din populația lumii sunt Evreii și totuși în Vechiul Testament, despre ei Dumnezeu spunea că se ocupă de ei mai mult decât de toți ceilalți oameni de pe pământ.


În Isaia 40 : 15, Dumnezeu a folosit trei termeni de comparație pentru a ilustra cât de important este poporul Evreu față de toate celelalte națiuni de pe pământ, care erau văzute :

  1. ca o picătură de apă … dintr-o vadră,
  2. ca praful de pe o cumpănă (de pe o balanță) și
  3. ca un bob de nisip (referirea fiind la toate ostroavele, adică zonele locuite ale pământului).

Vom încheia prezentul studiu meditând la faptul că Isaia 40 : 15, descrie felul în care Dumnezeu privea națiunile din vremea de atunci, care în raport cu importanța acordată Israelului, păreau că nici nu există !

Ce valoare are :

  1. o picătură de apă dintr-o vadră, sau
  2. praful de pe-o cumpănă (de pe-o balanță) și
  3. cât de important este un bob de nisip în comparație cu un ostrov, cu o insulă ?

Și totuși, deși Dumnezeu Își iubea poporul și era foarte important în ochii Lui, ei credeau că înaintea Lui, ei nu au decât o valoare neînsemnată !


Se poate ca și eu să percep tot atât de greșit importanța pecare Dumnezeu mi-o acordă ? Este evident că da și aceasta nu din cauza Lui Dumnezeu ci din cauza stării mele de epuizare.


Doamne Isuse, ajută-mă să evit toate activitățile intile din viața mea, care îmi consumă timpul și dă-mi harul de-a înțelege cât este de prețios timpul vieții mele … și să realizez că el este limitat și să-l folosesc spre slava Ta ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :