191 I 2024. ȘI NOI SUNTEM OAMENI DE ACEEAȘI FIRE CU VOI [Eclesiastul 7.21 I Faptele Apostolilor 14.11-15 I Isaia 43.4] 9 Iulie 2024

191 I 2024. ȘI NOI SUNTEM OAMENI DE ACEEAȘI FIRE CU VOI !

I Podcast I Pasaje Biblice : Eclesiastul 7 : 21 I Faptele Apostolilor 14 : 11 – 15 I Isaia 43 : 4 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 9 Iulie 2024 I

„ … și noi suntem oameni de aceeași fire cu voi !” În viață vei avea parte și de oameni care te ridică în slăvi dar și de oameni, care (poate în aceeași zi), vor vor spune lucruri extrem de negative despre tine.
Dar tu știi că ești și rămâi copilul Lui Dumnezeu indiferent de ce spun alții despre tine. Împăratul Solomon ne-a lăsat scris un sfat extrem de bun :

Nu lua nici tu seama la toate vorbele care se spun …”. (Eclesiastul 7 : 21)


Aceasta a fost și atitudinea oamenilor Lui Dumnezeu.

„ … și noi suntem oameni de aceeași fire cu voi !

Aceste cuvinte au fost rostite de apostolii Barnaba și Pavel într-un moment în care tocmai erau considerați a fi zei.

După vindecarea unui olog din naștere, în Faptele Apostolilor 14 : 11 – 15 scrie că :

La vederea celor făcute de Pavel, noroadele şi-au ridicat glasul şi au zis în limba licaoneană :

Zeii s-au coborât la noi în chip omenesc.” Pe Barnaba îl numeau Jupiter, iar pe Pavel, Mercur, pentru că mânuia Cuvântul.

Preotul lui Jupiter, al cărui templu era la intrarea cetăţii, a adus tauri şi cununi înaintea porţilor şi voia să le aducă jertfă, împreună cu noroadele.

Apostolii Barnaba şi Pavel, când au auzit lucrul acesta, şi-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului şi au strigat :

Oamenilor, de ce faceţi lucrul acesta ? Şi noi suntem oameni de aceeaşi fire cu voi ; noi vă aducem o veste bună, ca să vă întoarceţi de la aceste lucruri deşarte la Dumnezeul cel Viu, care a făcut cerul, pământul şi marea şi tot ce este în ele”. (Faptele Apostolilor 14 : 11 – 15)


Și totuși, citind pasajul Biblic în continuare, constatăm că la puțin timp după aceea :

„ … au venit pe neaşteptate din Antiohia şi Iconia nişte iudei care au aţâţat pe noroade. Aceştia, după ce au împroşcat pe Pavel cu pietre, l-au târât afară din cetate, crezând că a murit”.

Cum se poate ca aceeași oameni care credeau că apostolii Barnaba și Pavel sunt zei, în foarte scurt timp după aceea, să-și schimbe părerile despre apostoli și să se ajungă la lapidarea apostolului Pavel ?


De fapt atât și valorează părerile unora dintre oameni, de aceea când știm că sunt doar vorbe … nici nu trebuie luate în seamă. Valoarea noastră ne este dată prin faptul că suntem copiii Lui Dumnezeu, iar EL ne iubește :

„ … ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc … ”. (Isaia 43 : 4)

Așa suntem de iubiți de Dumnezeu și noi credincioșii.


Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos harul de-a nu lua în seamă cuvintele răuvoitoare dar nici acel cuvinte prea înălțătoare care mi se spun ! Și să nu uit niciodată că și eu am preț în ochii Tăi iar Tu mă prețuiești și pe mine și mă iubești ! Amin !


Podcastul poate fi ascultat aici :